Palangos vyriausiasis architektas nuteistas už kyšio priėmimą

  • Teksto dydis:

Už 3 tūkst. litų kyšio priėmimą –  52 tūkst. litų bauda. Tokį sprendimą Palangos miesto  apylinkės teisme išgirdo Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas 43 metų Svajūnas Bradūnas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, kad valstybės tarnautojas nuteistas už tai, kad tiesiogiai priėmė kyšį už teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus: jis 2011 m. lapkričio 4 d. Palangoje savo darbo kabinete iš vieno projekto vykdytojo paėmė 3 tūkst. litų kyšį kaip atlygį už gerų tarpusavio santykių palaikymą bei už tai, kad  surado užsakovus darbams atlikti ir suderino techninį projektą.

Kitaip tariant, už darbą, kurį jam ir taip privalu atlikti pagal užimamas pareigas.

Teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro Vitalijaus Gulenkovo kaltinimą dėl kyšininkavimo, be paskirtos solidžios piniginės baudos, kaip ir prašė prokuroras, dar taikė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė nuteistajam 3 metus būti išrinktam arba paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų arba nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskavo iš jo kaip kyšį gautus 3 tūkst. litų.

Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gonta

gonta portretas
Issodinti visus, kaip sunis pasiutusius...

juokui

juokui portretas
sakai be kyšio nieko nepadarysi... Eik į tualetą, pakakok. Gal lengviau pasidarys... Tik iš pradžių kyšį uošvienei duok, kad į tualetą leistų...

zinionis

zinionis portretas
atejo laikaskas sekantis Palangoje gal zemvaldes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių