Pajūrio kurortuose – narkotikų platinimo bumas

  • Teksto dydis:

Vasaros sezono metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atliko aktyvius kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus užkardant, atskleidžiant bei tiriant neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse apskrities vietovėse.

Iš viso teisėsaugininkai pradėjo ir atliko atskirus tyrimo veiksmus 22 baudžiamosiose bylose. Dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo atliekami trys ikiteisminiai tyrimai.

Vieną ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo Kretingoje bei Palangoje inicijavo ir atlieka uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. Šiame tyrime sulaikyti aštuoni neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis įtariami asmenys, keturiems iš jų pareikšti įtarimai dėl narkotikų platinimo.

Vienas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalų platinimo pradėtas Neringoje, dar vieną atlieka Palangos miesto tyrėjai.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Klaipėdos apskrities VPK struktūriniuose padaliniuose atliekama 19 ikiteisminių tyrimų: devyni – Neringoje, aštuoni – Palangoje, du – Rietave.

Du ikiteisminiai tyrimai pradėti, realizavus slaptų tyrimo veiksmų metu gautus duomenis. Nustatyti įtariamieji, kurie Kretingoje, Palangoje bei Neringoje platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Narkotinės ir psichotropinės medžiagos aptiktos rugpjūčio mėnesį Rietavo savivaldybėje vykusio jaunimo muzikos festivalio „Arčiau žemės“ metu. Įtariama, narkotikais neteisėtai disponavęs vilnietis festivalio metu nusižudė.

Neringoje narkotikų ieškojo policijos pareigūnai ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis.

Iš neteisėtos apyvartos paimta įvairių kvaišalų – kokaino, kanapių, kanapių dervos, metamfetamino, MDMA, LSD, psichotropinių vaistų, haliucinogeninių grybų.

Iš viso dėl neteisėtos narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvartos į policijos įstaigas buvo pristatyti 40 asmenų. Iš jų: septyni – Kretingos gyventojai, septyni – Neringos gyventojai; septyni – Vilniaus gyventojai, keturi – Palangos miesto gyventojai; trys – Klaipėdos gyventojai, po du asmenis iš Kauno ir Elektrėnų, po vieną – iš Marijampolės, Mažeikių, Molėtų miestų, Kelmės, Kaišiadorių bei Šilutės rajonų, Čekijos ir Gruzijos. 32 asmenims pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių