Padvariuose – vėl globotinio mirtis

Kretingos rajone, Padvarių tvenkinyje, antradienį ryte rastas nuskendęs socialinės globos namų gyventojas. Šį incidentą tiria rajono policijos pareigūnai bei globos namų administracija.

Skenduolis pastebėtas apie 9.30 val. Jį pamatė globos namų darbuotojai.

Skenduolio ištraukti skubėjo ugniagesiai gelbėtojai. Velionis plūduriavo už 30 metrų nuo kranto. Du gelbėtojai, vilkintys naro kostiumais, įbrido į tvenkinį iš kitos pusės, velionis iškeltas gelbėjimo rogėmis.

Mirusysis – 1949 m. gimęs vyras, kuris neturėjo didelių judėjimo bėdų. Esama žinių, kad jis anksti rytą išėjo iš įstaigos. Kokie buvo globotinio tikslai, ar jis norėjo nusižudyti, ar tai – nelaimingas atsitikimas – turėtų paaiškėti ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. Tiriamos visos įmanomos neįgalaus vyro žūties versijos.

Globos namų atliekamo tarnybinio patikrinimo tikslas išsiaiškinti, ar darbuotojai galėjo padėti išvengti nelaimės, ar įmanoma apsaugoti kitus globotinius nuo panašių nelaimių.

Panaši istorija šioje įstaigoje buvo atsitikusi prieš porą metų. Tada darbuotojai tame pačiame su globos namų teritorija besiribojančiame tvenkinyje rado nuskendusią moterį.

Tada taip pat buvo atliktas ne vienas tyrimas, konstatuota, kad darbuotojai dėl jos mirties nekalti.

Padvarių socialinių globos namų direktorė Rima Narmontienė įsitikinusi, kad šie du atvejai nėra vienodi. Moters žūties atveju keliais tyrimais nustatyta, kad globotinės mirtis – nelaimingas atsitikimas, jokio kriminalo ten nebuvo.

Direktorė linkusi neaptarinėti šią savaitę įvykusios nelaimės, ji baiminasi, kad tai neigiamai nepaveiktų kitų globotinių.

Šie socialinės globos namai yra populiarūs dėl itin patrauklios kainos, mat globotiniai gali disponuoti mažąja savo pensijos dalimi, tuo metu kitose analogiškose įstaigose už globą tenka atiduoti visą pensiją ir dar primokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių