Nuteistajai dviejų žmonių nužudymu – kaimynės prakeiksmai

Antrą žmogų nužudžiusi benamė Rita Sutulienė nuteista kalėti 13 metų. Nuosprendžio išklausyti atėjusios jos pažįstamos piktinosi pernelyg švelnia bausme.

"Kam toks žmogus reikalingas? Jai ne tik iki gyvos galvos, bet mirties bausmę reikėjo skirti. Kito tokio baisaus žmogaus nesu sutikusi, – po teismo posėdžio prieš televizijos kameras kalbėjo buvusi R.Sutulienės kaimynė. – Kiek žalos visiems pridaryta, savo šunimi pjudydavo, mano sugyventinį viliojo gerti, kažkuo užgirdė ir jis mirė."

Mirtimi pasibaigęs sugyventinių konfliktas įvyko šią vasarą rugpjūčio viduryje Glaudėnų kaime, prie nebeveikiančio sąvartyno, kur gyveno pašiūrėje.

Konflikto su 46-erių sugyventiniu Gražvydu Lymantu metu 57-erių R.Sutulienė smogė jam peiliu šešis kartus.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad badydama žmogų moteris nesitaikė, kliuvo į įvairias kūno vietas, bet dauguma žaizdų buvo paviršinės. Tik vienas smūgių buvo mirtinas, peilio ašmenys pataikė į širdį ir plautį. Vyras mirė vietoje.

Teisiama kaltininkė prisipažino dūrusi, tačiau tvirtino, kad taip gynėsi nuo prieš ją nukreipto smurto.

Nuosprendyje teigiama, kad tai netiesa, pirmosios apklausos metu R.Sutulienė pati pasakojo gavusi antausį, tada jos sugyventinis sukosi išeiti iš pašiūrės. Moteris metė į jį du radijo imtuvus, o galiausiai puolė peiliu.

Kaimynai liudijo, kad nusikaltimo auka buvo ramaus būdo.

2003 m. R.Sutulienė panašiai nudūrė kitą žmogų. Tada ji dar gyveno Nidos sąvartyne stovėjusiame nebenaudojamame autobuse.

R.Sutulienė šiame autobuse glaudėsi ne viena, ten gyveno ir jos draugė bei pora – vyras ir moteris. Kartą girtų benamių kivirčo metu R.Sutulienė griebė peilį ir vienu dūriu į krūtinę nužudė savo būsto kaimyną.

Tada ji nenorėjo pripažinti kaltės, bet teisme buvo įrodyta, kad žmogų nužudė ne kas kitas, o ji. Teismas jai buvo skyręs aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę, bet į laisvę ji išleista kiek daugiau nei po penkerių metų.

Moteris apibūdinama kaip girtaujanti, būdama neblaivi, nesivaldo, yra agresyvi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

volodia

volodia portretas
oi bIecha kažko laukia sunki detoksikacija ir 13 metų blaivystės ;D

tokia

tokia portretas
iki AA skambucio/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių