Nubaudė 150 nedrausmingų vairuotojų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai džiaugiasi Jūros šventės rezultatais ir tikina, kad šiais metais mieste švęsta kur kas ramiau nei pernai.

Per tris šventės dienas į policijos komisariatą pateko 56 pažeidėjai, kai pernai policininkų dėmesio sulaukė net 81 šventės dalyvis.

"Tačiau į policiją pernai pateko tik trys nepilnamečiai, o šiemet – septyni. Šįsyk surašyti 45 administracinių teisės pažeidimų protokolai, kai pernai jų buvo 61. Pernai neturėjome nė vieno neblaivaus vairuotojo, o šiemet įkliuvo net 7 ir dar vienas laivavedys", – teigė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Didžiausią rūpestį pareigūnams kėlė šventės metu besidarbavę kišenvagiai.

Pernai buvo nustatyti 5 tokie atvejai, o šiemet net 11 žmonių kreipėsi dėl pavogtų piniginių ir dokumentų.

Pareigūnai tikino, kad nors miesto gatvėse buvo kilę konfliktų, teko malšinti muštynių iniciatorius, bet sunkiai sužeistų ar ypač nukentėjusių nebuvo.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai visas tris paras sekė situaciją miesto gatvėse dėl automobilių statymo problemų.

Iš viso nustatyta 150 pažeidimų.

Savivaldybės darbuotojai rūpinosi ne tik automobiliais. Net ir vėlyvą vakarą Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai žvalgėsi, kokia situacija Danės upėje.

Įspėjimų sulaukė panorę išsimaudyti Danės upėje vaikinai. Buvo tokių, kurie linksminosi šuoliais nuo Biržos tilto.

"Sekėme, ar plaukiojantys upe dėvi gelbėjimosi liemenes. Buvo tokių atvejų, kai tėvai drąsiai plukdė vaikus dviračiais ar valtelėmis nepasirūpinę, kad bent jau vaikai dėvėtų gelbėjimosi liemenes. Pirmą kartą už saugaus elgesio vandenyje taisyklių nesilaikymą įspėjama, tačiau numatyta ir bauda, kuri siekia nuo 174 iki 57 eurų", – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Nori važiuoti tiesiai i mugę. Tokiems reikia baudų, kad pažeidžia nustatytas eismo taisykles, stato mašinas ant šaligatvių

to mačiau

to mačiau portretas
yra aikštelių. Pdaryta gi nauja paskirstymo aikštelė prie miesto ligoninės. Yra toliau kur prisiparkuoti, galima surasti, bet kodėl visi lenda ir nori sustoti iškarto šalia mugės? Kas per noras, įvažiuoti tiesiai į šventę su savo karieta, o ne pasistatyti normaliai uatomobilį? Dauguma turbūt nežino parkavimosi ypatumų Prancūzijoje ar Ispanijoje. Aš palaikau baudėjus- automobilius sustatė ne tik ant šaligatvių bet ir ant žolės kur papuolė. Išmokime kultūros galų gale, o ne lokime.

Mačiau

Mačiau portretas
kaip uoliai tikrintojai lipdė lipdukus ant automobilių pastatytų ant šaligatvių tokioje nereikšmingoje gatvelėje. Uolūs vyrai atliko savo darbą. Bet man kyla kita mintis. Ar tinkamai miesto valdininkai pasirūpino atvykstančiais svečiais. Šventė išreklamuota visoje Lietuvoje. Tūkstančiai automobilių suvažiavo į Klaipėdą,kartu suveždami ir pinigėlius miestui. Manau ,kad miestas turėjo pasirūpinti ir kur juos būtų galima suparkuoti,arba tada tegul taip nesireklamuoja ir tegul švenčia tik klaipėdiečiai.Jeigu tokiomis dienomis ir būtų pastatytas automobilis ant kokio nereikšmingo šaligatvio ,tai manau jis nesugriūtų.Juk dar yra ir žmogiškumo faktorius,ne vien tik galiojančios taisyklės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių