Nidos kelio poste aptiko nedeklaruotų grynųjų pinigų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Nidos kelio poste muitinės pareigūnai muitinio tikrinimo metu į postą atvykusios Kaliningrado srities gyventojos automobilyje aptiko nedeklaruotų grynųjų pinigų.

Į Nidos kelio postą iš Rusijos Federacijos lengvasis automobilis „Toyota Camry“, vairuojamas Rusijos Federacijos pilietės E. D., atvyko apie 17 val.

Kaliningrado srities gyventoja muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad nieko neleistino ir deklaruotino negabena, kad transporto priemonės kuro bake yra 60 litrų benzino.

Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę automobilį „Toyota Camry“ ir keleivės gabenamus daiktus, rado 11 730 eurų  ir 4 950 Rusijos rublių. Nedeklaruotus pinigus moteris gabeno rankinėje ir dviejose piniginėse.

E. D. gabenti grynieji pinigai – sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 tūkst. ar daugiau eurų, ir (ar) vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojama muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių