Nidoje sulaikyti klaipėdiečiai su nedeklaruotais pinigais

  • Teksto dydis:

Nidos kelio poste muitinės pareigūnai muitinio tikrinimo metu į postą atvykusių klaipėdiečių rankinėje aptiko nemažą sumą nedeklaruotų grynųjų pinigų.

Iš Rusijos į Nidos kelio postą lengvasis automobilis „Audi A6“, vairuojamas Lietuvos piliečio G.L., atvyko pirmadienį apie 21 val.

Transporto priemonės vairuotojas G.L. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad transporto priemonės kuro bake yra 60 litrų dyzelino, kad papildomai gabena kuro talpyklą su 10 litrų dyzelino ir 0,5 litro alkoholio. Kartu automobilyje važiavęs klaipėdietis V.S. deklaravo gabenantis 1 pakelį cigarečių.

Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę automobilį „Audi A6“ ir keleivių gabenamus daiktus, rado 20 000 eurų ir 4 250 Rusijos rublių. Nedeklaruoti pinigai buvo gabenami rankinėje, pranešė Klaipėdos teritorinė muitinė.

Grynieji pinigai sulaikyti, dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 000 ar daugiau eurų, ir (ar) vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojama muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių