Netektis: žuvo garsus klaipėdietis

Sekmadienį Klaipėdoje pėsčiųjų perėjoje žuvo Mažosios Lietuvos istorikas, socialinių mokslų daktaras Albertas Juška.

Sekmadienį Klaipėdoje pėsčiųjų perėjoje žuvo Mažosios Lietuvos istorikas, socialinių mokslų daktaras Albertas Juška.

Vidurdienį uostamiestyje, ties Kauno gatvės 25-uoju namu, 38 metų „Volkswagen Sharan“ vairuotojas pėsčiųjų perėjoje partrenkė 83-ejų metų klaipėdietį docentą, socialinių mokslų daktarą A. Jušką, kuris nuo sužalojimų mirė. 

Pareigūnai paėmė vairuotojo kraujo mėginį blaivumui nustatyti.

A. Juška 1953 m. baigė lietuvių kalbą ir literatūrą Klaipėdos mokytojų institute, 1958 m. – Vilniaus pedagoginiame institute. 

1958–1968 m. buvo vidurinių mokyklų, 1968–1976 m. Klaipėdos 15-osios vidurinės mokyklos direktorius. 1974–1991 m. Lietuvos konservatorijos Klaipėdos fakultetų, 1991–2001 m. – Klaipėdos universiteto dėstytojas, nuo 1977 m. docentas. 1975–1979 m. Pedagogikos fakulteto dekanas, 1979–1989 m. mokslo reikalų prorektorius.

Mažosios Lietuvos enciklopedijos, Visuotinės lietuvių enciklopedijos, leidinių apie Mažają Lietuvą straipsnių autorius. Pirmasis detaliai ir plačiai atskleidė Evangelikų bažnyčios ir mokyklų, ypač lietuviškų, raidą Prūsijoje nuo XVI a. 


Šiame straipsnyje: žuvoavarijaAlbertas Juška

NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta  portretas
Visiskas visu nuzmogejimas, o sedintys uz vairo tai zudikas jei jis neturi proto ir zmogiskumo.Buna, kad einant per pereja dar ir pypia,atseit tokiam asilui trukdai.Kol egzistuos tas bukaprotiskumas tol tesis tokie zudimai.

kaltininkai nekaltinami

kaltininkai nekaltinami portretas
Man keisti komentarai, kai kaltinamas apšvietimas, nors žmogus žuvo (nužudytas) dieną. Kaltinamas kalnelių nebuvimas, intensyvus eismas ir t. t. Tik ne kaltininkas. Ir ne pėsčiasis, kuris taip yra eismo dalyvis. Kol kaltinsim kažką, o ne eismo dalyvius, pažeidusius taisykles, taip viskas vyks ir toliau.

Egidijus2

Egidijus2 portretas
Vidury šviesios dienos partrenkė. Šioje Kauno gatvės vietoje tai nepirmas mirtinas pėsčiojo partrenkimas. Dešimt atvejų per pastarus tris metus. Jokie atšvaitai negelbės. Atšvaitai pėstiesiems būtini tik ten, kur neatsakingi vairuotojai. Patyriau savo kailiu, kai lauki ties perėja vairuotojų geranorystės, kad sustotų ir leistų pereiti gatvę. Net ranką iškėlus nestoja, visu greičiu pralekia. Šioje gatvėje būtina/ privalu įrengti dirbtinius kalnelius ir kitus greitį ribojančius kliuvinius. Ir tai būtų pirmas naujai statomos Policijos nuovados veiksmas, geros kaimynystės ženklas vietos (Kauno gatvės) gyventojams. Užuojauta dėl mokslininko netekties. Gražių ir viltingų švenčių. Skaitykite daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/nusikaltimai-ir-nelaimes/netektis-zuvo-garsus-klaipedietis-666181#ixzz3McHNrWSB
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių