Nesuvokiamas elgesys: įsibrovėlis gyvūnų prieglaudoje sukėlė chaosą

Į gyvūnų globos namus „Linksmosios pėdutės“ įsibrovęs nepažįstamasis įstaigos teritorijoje sukėlė tikrą sumaištį. Nežinia kokių paskatų vedinas nekviestas svečias iš lauke esančių voljerų paleido visą būrį ten buvusių šunų.

Prašalaitis paleido šunis

Uostamiestyje įsikūrusi viešoji įstaiga „Linksmosios pėdutės“ šiomis dienomis sulaukė itin nemalonaus ir pavojingo išpuolio.

Antrą Kalėdų dieną į gyvūnų globos namų teritoriją po įstaigos darbo valandų įsibrovęs nepažįstamasis iš lauke esančių voljerų paleido 8 ten buvusius šunis. Įstaigos darbuotojai bei savanoriai iki šiol „srebia“ nekviesto svečio privirtą košę.

„Du šuniukai, kuriuos mes prieš kelis mėnesius parsivežėme iš kitos prieglaudos, esančios Utenoje, buvo dar nesocializuoti. Jie iš teritorijos nepabėgo, tačiau jau antrą dieną negalime jų parvesti į voljerus. Matome, kad vienas iš šunų – naujokas aviganis, atvažiavęs dieną prieš, užpuolė vieną tų šuniukų. Jis tiesiog prispaudęs prie žemės laikė jį. Šuniukai turbūt labai išsigando ir mes dabar juos visaip viliojame grįžti“, – dėstė „Linksmosios pėdutės“ įkūrėja Simona Šakinytė.

Šuniukai turbūt labai išsigando ir mes dabar juos visaip viliojame grįžti.

Du keturkojai dar slapstosi

Anot S.Šakinytės, šuniukai vis pasirodo kieme, tačiau įstaigos darbuotojams vis dar nepavyksta atrasti šių keturkojų slėptuvės ir negalima apžiūrėti ar šuniukai kilus sumaiščiai nepatyrė kokių traumų.

Pašnekovė pasakojo, kad iki incidento jau buvo daug pasiekta socializuojant šiuo metu besislepiančius šuniukus – jie buvo reguliariai vedžiojami, bendravo su kitais šunimis bei jau buvo įpratę patys grįžti į voljerus.

Šiuo metu besislapstantys šuniukai jau buvo ėmė prisileisti ir žmones, tačiau po įvykio jie vėl tapo baikštūs.

Nekviesto svečio apsilankymas įstaigos teritorijoje tetruko vos keliolika minučių, tačiau per jas visi pasiekti rezultatai nuėjo perniek.

Keturkojams grėsė pavojus

Pašnekovė prisipažino, jog vos išgirdusi apie įstaigoje kilusią sumaištį, pirmiausia susirūpino, ar visi keturkojai liko gyvi.

„Šunys į voljerus atskirai uždaromi ne be reikalo. Ir vedžiojami atskiromis grupėmis ne be reikalo. Mes juos specialiai supažindiname, atsakingai žiūrime, kad neįvyktų koks konfliktas. Ypač be priežiūros palikti skirtingų veislių, charakterių šunys gali pradėti konfliktuoti, o didesnis šuo, sveriantis virš 30 kg., tą iki 10 kg. sveriantį šuniuką galėjo ir papjauti. Moralinė žala padaryta didelė“, – dėstė S.Šakinytė.

Incidento vakarą tarp paleistų šunų buvo ir vienas neseniai operaciją išgyvenęs amsintis keturkojis. Jam taip pat grėsė itin didelis pavojus. Jeigu šunys būtų stoję į kovą, tikėtina, ligoniukui būtų išdraskytos visos buvusios žaizdos.

Bandė pavogti šunį?

Pašnekovės teigimu, peržiūrėjus visą įstaigos teritoriją stebinčių vaizdo kamerų įrašą panašu, kad chaosą gyvūnų prieglaudoje sukėlęs prašalaitis bandė išsivesti minėtus du šunelius įbauginusį vokiečių aviganį.

„Mes manome, kad tas vyras bandė šį šunį išsigabenti iš prieglaudos. Galbūt norėjo pavogti, galbūt tiesiog paleisti, kas būtų dar baisiau“, – pastebėjo S.Šakinytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiems kas nesupranta

tiems kas nesupranta portretas
siūlau paskaityti John Irving "Laisvę lokiams!"

anonimas

anonimas portretas
ka jis galvoja taip padarydamas juk galejo sunis susipjaut vienas su kitu ar jam su galva negerai yra kad taip daro tikrai cia jis nepadare gero darbo o padare bloga darba nes suniukai buna daznai paleidzia pasilakstyt kitus negalima paleist kartu su kitais sunelais nes galejo but tragedija

Rina

Rina portretas
Debilui porą metų kaliūzės ...Nėra žodžių...išsigimėlis .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių