„Neptūno“ sirgaliai ir vėl prisidirbo

"Neptūno" komandos gerbėjai ne tik žodžiais, bet darbais myli krepšinį. Už nelegalius grafičius, kurie sulaukė kontrolierių dėmesio, sirgaliams gali tekti susimokėti nemenką baudą.

Patys pasiskelbė

Neabejojama, kad būtent Klaipėdos krepšinio komandos ekipos sirgaliai išterliojo Taikos ir Baltijos prospektų žiedinės sankryžos požeminėje perėjoje esančią sieną. Masyvus, žmogaus dydžio mėlynos ir baltos spalvų grafitis su gerbėjų klubo pavadinimu "Vakarų banga" atsirado prieš kelias dienas.

Taip pat išrašinėti ir čia stovintys kelio ženklai.

Apie savo nelegalų darbą klubo nariai paskelbė socialiniame tinkle "Facebook". Tiesa, ne bet kaip, o eiliuotai. Po nuotrauka su grafičiu "sukaltas" ketureilis apie meilę, tikėjimą ir šlovę "Neptūnui".

"Kol žaidžia čia "Neptūnas", mes ginsime spalvas", – tokiais žodžiais eilėraštį užbaigė "Vakarų bangos" nariai.

Aistruolių veiksmais susidomėjo uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Anot jo vedėjos Kristinos Vintilaitės, surinkta informacija bus perduota uostamiesčio policijai, kad ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kol kas nėra aišku, koks vandalų padarytos žalos dydis.

"Ten gana uždara erdvė, tai labai jauku ir saugu terlioti tokioje vietoje. Perduosime Miesto ūkio departamentui, kad šis informuotų pareigūnus dėl ikiteisminio tyrimo pradžios, apskaičiuotų žalos dydį bei pasirūpintų erdvės sutvarkymu", – komentavo skyriaus vedėja.

Bauda – iki 579 eurų

Sienų terliotojai – jau daug metų galvos skausmas kontrolieriams. Nuvalyti tokį "palikimą" atsieina nemažai laiko ir pinigų.

K.Vintilaitė tikino, kad pažeidėjams, priklausomai nuo padarytos žalos masto, gresia administracinė arba baudžiamoji atsakomybė.

Nutvėrę tokį chuliganą, kontrolieriai gali skirti įspėjimą arba baudą iki 579 eurų. Esą grafitininkai, tarp kurių daugiausia – paaugliai, mieste pasireiškia periodiškai.

"Kartais jų sumažėja, kartais pasirodo itin gausiai. Nesivargindami ieškoti naujų vietų, pasirenka vieną gatvelę ir keverzoja ant tų pačių objektų. Bet kokiu atveju tai nesveika ir nepriimtina reakcija", – įsitikinusi vedėja.

Ypač apmaudu, kai piktavališkai terliojami nauji ar ką tik nudažyti pastatai.

"Į visus šiuos reiškinius reaguojame, pranešame policijai, kuri, palyginti su kitais miestais, visai sėkmingai darbuojasi. Nepakantūs tam ir daugiabučių administratoriai, patys gyventojai, kurie nieko nelaukdami uždažo, nepalikdami begėdžiams galimybės gėrėtis savo terlionėmis", – sakė pašnekovė.

Apsivogė degalinėje

Tikėtina, kad krepšinio aistruoliams teks atsakyti už šiuos savo veiksmus.

"Neptūno" sirgaliai jau ir anksčiau yra pasižymėję neigiamai. Prieš kelerius metus kai kurie jų pergalę vieno taško skirtumu prieš Kėdainių "Nevėžio" komandą atšventė vagiliaudami.

Pergalingas jaunuolių "žygis" po įnirtingos kovos Ariogaloje buvo ne tik nufilmuotas, bet ir paviešintas. Vaizdo įraše puikiai matosi, kaip keli vaikinai degalinėje ima šokoladukus bei kitus užkandžius ir pasikiša juos po drabužiais.

Vagystė nebuvo įvardyta stambia, tačiau filmuotai medžiagai plačiai paplitus internete "Neptūno" atstovams dėl tokių sirgalių veiksmų teko raudonuoti prieš visą Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Vakar 2016 07 13,ėjau per tą piešini. Pasakiau WOW! Valdžios atžvilgiu gal ir nusikaltimas. Taip sutinku,kad nusikaltimas,bet nusikaltimas turėtu būti necenzūruoti išterlioti keiksmai o ne puikus grafitis kuris mano akim tikrai papuošė tą sieną. Na o dėl kelio ženklų tai negerai. P.S. Skundžiatės jog daug kainuoja tai panaikint?? Kodėl nepaskaičiuojat kiek jie išleidžia? Pasamdyti menininkus kurie graffiti pobudžiu pagrąžino netoli laivų terminalo pastato siena buvo pigiau? Duokit leidimus,klauskite kokius piešinius pieš ir turėsime margesni miesta :-) Dabar neleidžiate ir turime pilnas sienas tik visokių "byb.." atsiprašant. Suteiksit leidimus gražiem piešiniam tai ir mokėt nereiks už juos. "Vakaru Banga" man puošia tą siena. Aplamai galėtu duoti leidimą apipiešti visą tą "žiedą", kad ir sirgalių klubu pavadinimais. Būtu gražu :-)

To Neptūno balerūnas

To Neptūno balerūnas portretas
Tavo isprusimo lygis labai zemas ponaiti. Tu turbut vienas tu kur per varzybas ateina ne krepsinio paziuret o alaus atsigerti :)

ekspartas blinda

ekspartas blinda portretas
kokia zurnaliste-toks ir straipsnis.O grafiti tikrai grazus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių