Nemažėja vartojančiųjų narkotikus uostamiestyje

Jaunimas vis dažniau įsitraukia į kvaišalų liūną – ne tik vartoja, bet ir patys platina narkotikus. Kvaišalai neretai yra užsakomi internetu ir nepilnamečių rankas pasiekia paštu.

Antradienį Narkotikų kontrolės komisijos posėdžio metu buvo aptarta Klaipėdos kriminogeninė situacija, susijusi su narkotikų prekyba tarp paauglių ir jaunimo.

Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus vyresnioji specialistė Alina Vaičekauskienė informavo, kad 94 renginiuose, kuriuose vyko policijos patikrinimai, buvo nubausta 15 asmenų už narkotikų vartojimą ar turėjimą.

Dar dešimčiai įtariamųjų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Vien per praėjusį mėnesį Klaipėdos AVPK identifikuotos 152 nusikalstamos veikos, susijusios su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis. Palyginimui – praėjusiais metais tokiu pat laiku jų buvo 138.

Vietų, kuriose dažniausiai buvo vykdomi nusikaltimai, policijos atstovė neišskyrė.

"Jei yra pasiūla, bus ir paklausa. Dėl to dažnai kenčia ir jaunimas, ir jaunuolių tėvai, ir aplinkiniai. Jaunuoliai nebijo rizikuoti, yra smalsūs, pirmiausia pabando, o vėliau ir patys pradeda platinti, vartoti. Narkotikų verslas tampa organizuotų nusikaltėlių grupių veiklos reikalas. Galima teigti, kad pastarųjų metų Klaipėdos apskrities kriminogeninė situacija, susijusi su narkotikų apyvarta, sąlygiškai stabili", – komentavo A.Vaičekauskienė.

Anot jos, Klaipėdos apskrities nelegalioje narkotikų apyvartoje dominuoja "tradiciniai" kvaišalai – kanapės, metamfetaminas, heroinas, kokainas. Pasitaiko ir naujų psichoaktyvių medžiagų.

A.Vaičekauskienė vardijo, kas yra daroma siekiant, kad jaunų žmonių įsitraukimas į narkotikų verslą mažėtų.

Jos žodžiais, policija neturi už nepilnamečių švietimą atsakingų specialistų, tačiau mokiniams vis tiek yra skaitomos prevencinės paskaitos, vyksta susitikimai su tėvais.

Dažniausiai nepilnamečiai pradeda vartoti iš smalsumo, vėliau tai daro sistemingai, savaitgaliais, kol pripranta.

Tėvams, kurie įtaria savo vaikus vartojant kvaišalus, specialistė patarė pirmiausia užmegzti pokalbį, išsiaiškinti, kodėl jie taip daro, o ne skubėti užsipulti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingiau būtų rašyt, kad ne NEMAŽĖJA

Teisingiau būtų rašyt, kad ne NEMAŽĖJA portretas
. o DAUGĖJA ir tai ypač jaučiasi jaunimo gretose.

Tai

Tai portretas
Ne tik, kad nemazeja, bet ir stumdoma viesai viduri baltos dienos autobuse, pacukai is niekur nieko priseda prie taves ir klausia ar noretum tableciu, jokios prevencijos neveiksmingos, gaudo ne tuos kuriuos turetu, vienu zodziu pilsto is tuscio i pilna...

Rr

Rr portretas
V. Taboro filijalas Klaipėdoje auga. Ir ? - ir nulis emociju. Meras turi svarbesniu darbu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių