Nelegali žvejyba tinklais klaipėdiečiui atsieis labai brangiai

Įstatymai ir milžiniškos baudos brakonieriams – ne kliūtis. Dangės upėje tinklus užmetęs žvejys mėgėjas jau gerai žinomas pareigūnams. Šįsyk vyrui pasisekė, kad buvo sučiuptas tik su vienu šlakiu.

Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nariai kartu su "Lašišos dienoraščio" atstovais bei aplinkosaugininkais tinklus upėje ties Tauralaukiu palikusio pažeidėjo tykojo visą naktį.

Brakonieriui surengta pasala pasiteisino – pirmadienį apie 7 val. ryto pasirodė ir pats nelegalaus žvejybos įrankio savininkas.

Tinklai žvejui mėgėjui yra neleistina priemonė, todėl jam teks susimokėti nemenką baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą.

"Sekmadienio vakarą neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai pastebėjo, kad Dangės upėje yra užmestas tinklas, todėl nutarėme palaukti jo savininko. Apie 6.40 val. pasirodė žmogus, kuris patikrino tuos tinklus, ir jį sučiupome", – pasakojo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Kad nepražiopsotų pažeidėjo, pasikeisdami inspektoriai budėjo visą naktį.

Tinkluose, brakonieriaus laimei, tebuvo vienas šlakis. Kaip paaiškėjo, vyras – ne šios srities naujokas.

"Mūsų senas klientas, įkliuvęs ne kartą ir iki skausmo pažįstamas. Matyt, žmogus turi ligą. Dabar kaip tik vyksta akcija "Lašiša", šios žuvys neršia, tad prieiti prie Dangės upės su žvejybos įrankiais apskritai yra draudžiama iki pat Naujųjų", – priminė viršininkas.

Nelegalia žvejyba užsiėmusiam Melnragės gyventojui  už padarytą žalą gamtai apskaičiuota 580 eurų bauda, taip pat už neteisėtus įrankius – bauda nuo 120 iki 350 eurų.

"Tinkluose atsidūrusi žuvis paprastai nėra gyvybinga. Nepriklausomai nuo to, vis tiek skaičiuojama žala gamtai", – sakė V.Marozas.

Prieš trejus metus tas pats veikėjas aplinkosaugininkams įkliuvo su dešimt nelegaliai pagautų šlakių ir turėjo pakloti 7 tūkst. eurų, kurių veikiausiai iki šiol nėra sumokėjęs.

Atsakomybę už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą numato Administracinių nusižengimų kodeksas. Nors aplinkosaugininkai ir aktyviai kovoja su tinklininkais, patys žvejai turi būti sąmoningi.

Lašišos ir šlakiai intensyviausiai neršia spalį–lapkritį. Būtent dėl šios priežasties šiuo metu skelbiama akcija "Lašiša", kurios tikslas – užtikrinti lašišų ir šlakių migracijos kelių ir neršto apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Jei pinigų susimokėti baudoms neturi priverskit kokiuose senelių namuose atidirbti, panešios kakučius ir tamponus, atidirbs baudą.

megėjęs

megėjęs portretas
iki sodinimų mūsų šalyje dar toli. neturi jis nieko, dėl to ir brakonieriauja. pagavo jį antrą kartą, pagaus ir trečią. paprasčiausia ne tykoti visiems visą naktį reikėjo, o išmest tinklą ištraukus, gal ir žuvis nebūtų įkliuvus, ar dar kokį tinklą užtikę.

Jur

Jur portretas
Siaip pats pagautasis buves inspektorius :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių