Nelaimė sujaukė gyvenimą: artimieji prašo pagalbos

Praėjusių metų balandžio 10-oji klaipėdietei Aušrai Brazinskienei ir jos sūnui Pauliui buvo lemtinga. Po tragiškų ir sunkiai paaiškinamų tos dienos įvykių jaunuolį ištiko klinikinė mirtis. Per stebuklą gyvas likęs Paulius beveik nejuda, nemato ir yra visiškai priklausomas nuo savo artimųjų. Kad vėl galėtų vaikščioti, jam reikalinga brangi reabilitacija.

Pabudo iš komos

Ankstyvą rytą ties Melnragės viaduku įvykusi avarija užminė mįslę ir P.Brazinsko artimiesiems, ir uostamiesčio pareigūnams. Nelaimės aplinkybės iki šiol yra tiriamos.

Dienraštis tąkart rašė, kad miesto autobuso vairuotojas, važiuodamas iš Melnragės, prie viaduko pastebėjo nuo kelio nulėkusį ir į medį atsitrenkusį automobilį.

Neturėdamas galimybės toje vietoje sustoti, žmogus paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112.

Netrukus atvykę pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai sumaitotame BMW automobilyje rado sunkiai sužalotą 1997 m. gimusį jaunuolį.

Vaikinas buvo ištiktas komos, kurią, kaip paaiškėjo, sukėlė ne smūgis į pušį, o durtinė žaizda krūtinės srityje, jam aštriu daiktu buvo perdurtas plautis, taip pat pažeista širdis.

Vairuotojas automobilyje veikiausiai buvo vienas, nors po smūgio į medį išsiskleidė abi priekinės oro pagalvės.

Būtent ta puse, kurioje niekas nesėdėjo, BMW trenkėsi į medį.

Viena tragedijos versijų – kad dar prieš avariją sužalotas jaunuolis skubėjo į ligoninę, tačiau neteko sąmonės ir nuvažiavo nuo kelio.

Kita – kad vaikinas vis dėlto kažkokiu būdu galėjo susižaloti pats.

Nukentėjusįjį medikai skubiai operavo ir, kaip vėliau paaiškėjo, sėkmingai.

Paulius pabudo, tačiau jau nebe toks, koks buvo anksčiau.

Mokėsi ir turėjo merginą

Nuo šio kraupaus įvykio praėjo beveik metai. Artimųjų slaugomas Paulius išleistas gydytis į namus ir dabar iš naujo mokosi gyventi.

Kas iš tikrųjų nutiko tą nelemtą dieną, jis tikina neatsimenantis, to iki šiol neišaiškino ir pareigūnai.

Vaikiną ir jo šeimą gerai pažįstantys žmonės pasakojo, kad Paulius nebūtų drįsęs prieš save pakelti ranką, tam esą nebuvo jokios priežasties – jis sėkmingai mokėsi Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje elektromechanikos, sykiu dirbo picerijoje, turėjo merginą, buvo pradėjęs savarankišką gyvenimą – atskirai nuo tėvų nuomojosi butą.

Šeimą užgriuvus negandoms, 42-ejų Pauliaus mama A.Brazinskienė buvo Norvegijoje.

Sužinojusi, kad sūnus merdi, sukrėsta moteris skubiai parskrido į Lietuvą.

Žinia it perkūnas iš giedro dangaus smarkiai pakoregavo ne tik Pauliaus, bet ir jo mamos kasdienybę.

"Nelaimė visada pasibeldžia netikėtai. Kol pats nesusiduri, ji atrodo taip toli nuo mūsų", – liūdnai kalbėjo A.Brazinskienė.

"Iki Druskininkų – lyg iki mėnulio"

Du mėnesius Paulius buvo laikomas ligoninės reanimacijos skyriuje, tada reabilitavosi Palangoje.

Šiuo metu 21-erių vaikinas leidžia dienas namuose, yra slaugomas mamos, vyresniojo brolio, tetos ir senelių.

Kad šeimai labai reikalinga pagalba, prabilo ne jaunuolio mama A.Brazinskienė, o artima jos draugė Larisa Burbienė. Kuklūs klaipėdiečiai patys neišdrįso viešai paprašyti paramos, be kurios neįmanomas tolesnis Pauliaus gydymas.

Po avarijos vaikinas sunkiai juda, jam sutriko regėjimas. Nepaisant to, jis yra sąmoningas, suvokia aplinką, bendrauja ir išlieka optimistas.

Laikinai studijas sustabdęs vaikinas viliasi, kad netolimoje ateityje galės tęsti mokslus.

"Reikalas tas, kad jie nemoka prašyti pagalbos, kuri būtina Pauliui. Jis gauna reabilitaciją vieną kartą per metus, po to – dink, kur nori. Neseniai Paulių vežė į delfinariumą už lėšas, kurias pavyko surinkti pažįstamiems ir draugams iš Anglijos. Pauliui reikia dažniau lankytis pas specialistus arba kviesti juos į namus, bet tai kainuoja labai brangiai. Šeima neturi turto, kurį galėtų parduoti, todėl net gydymas Lietuvoje jiems yra nepasiekiamas. Iki Druskininkų jiems – kaip iki mėnulio", – liūdną tiesą konstatavo L.Burbienė.

Padėjo delfinai

Jaunuolį sužalojęs žmogus taip ir nebuvo surastas. L.Burbienė neslėpė, kad visą tą laiką, kol Paulius gulėjo sanatorijoje, jo artimieji jautėsi labai neramiai.

Namiškiai įtaria, kad tądien pajūryje galėjo įvykti konfliktas, dėl to pareigūnai apklausė visus Pauliaus draugus.

Tačiau liudininkų neatsirado. Pauliaus mama daug vilčių į tyrimą nededa, džiaugiasi, kad sūnus iš viso liko gyvas.

Atsitiktinai nelaimėlio mašiną pastebėjusio vairuotojo ir medikų dėka pavyko išgelbėti žmogaus gyvybę, tačiau didieji sunkumai tik prasideda.

Artimieji daro viską, kad Paulius vėl galėtų normaliai gyventi, tačiau jų rankos surištos dėl pinigų trūkumo.

Po dešimties terapijos seansų su delfinais Pauliaus savijauta pagerėjo, jis po truputį bando savarankiškai atsisėsti.

Jam taip pat skirta valstybės kompensuojama 24 dienų reabilitacija Palangoje. Tai yra vienintelė nemokama procedūra šiais metais, tolesnė gydymo eiga priklausys tik nuo artimųjų finansų.

"Taip valstybė "rūpinasi" savo žmonėmis", – graudinosi A.Brazinskienė.

Neišgali sumokėti kineziterapeutui

Balandžio 10-oji ir visos šeimos gyvenimą apvertė aukštyn kojomis – dabar A.Brazinskienė su savo tėvais ir neįgaliu sūnumi gyvena trijų kambarių bute.

Be cento kišenėje likusiai moteriai, išsekus santaupoms, tenka verstis iš sūnaus nedarbingumo išmokos ir slaugos kompensacijos, kurių suma bendrai sudėjus siekia apie 550 eurų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuzu

zuzu portretas
Sia nelaime,kaip ne keistai,reikia tyrazuoti,kad jaunimas tik ka gaves teises,igudziu jokiu ir vaidina "kietuolius"Kas istinka matome,jaunuolis persedo is BMV i karuti,gaila jaunuolio,kuris sitaip susizalojo ir artimuosius,tai tikrai nelaime aplinkiniams ir artimiesiems.Prasyti sunku,kas turi ir gali reiketu siam vaikiui padeti,o jaunesniems "gaidziukams"ne trikojus medzioti,o tankiau svilgtereti spidometra.

Caroline

Caroline portretas
Sveiki visi, aš džiaugiuosi galėdamas paskleisti savo liudijimą apie tvirtą rašytoją, vadinamą dr. Ilekhojie. Aš esu Caroline ir gyvenu JAV, su vyru ir aš šiek tiek kovojome dėl to, kad jis norėjo manęs išsiskirti, aš bijojau jį prarasti, nes labai jį myliu, todėl internete ieškau pagalbos ir mačiau daug žmonių liudijimai apie tai, kaip dr. Ilekhojie jiems padeda, ir pateikė teigiamų rezultatų, tokių kaip skyrybos, vėžys, loterijos, vaisingumas ir kiti. Taigi aš jam atsiųsdavau el. Laišką ir papasakojau savo problemą. Jis man pasakė, ką daryti, ir aš tai padariau taip, kaip jis liepė. 28 valandą jis man pasakė, kad viskas padaryta dėl burtų. Mano vyras nebedalins manęs ir kai mano vyras grįžo darbas, kurį jis man pasakė, daugiau nebebendraus su manimi, sakė, kad nežinojo, kas jam nutiko, kad gailisi, kad aš toks laimingas, ir dėkoju dr. Ilekhojie už jo pagalbą. Jei jums reikia dr. Ilekhojie pagalbos, parašykite jam el. laišką adresu gethelp05@gmailcom arba „WhatsApp“ arba paskambinkite

Lauriane Sergi

Lauriane Sergi portretas
Su džiaugsmu širdyje noriu šia priemone papasakoti pasauliui apie gydytoją Ilekhojie, kuris padėjo man susigrąžinti meilužį su savo galingu burtu, mano buvusiais ir aš, kai turėjau nesusipratimų, kurie lėmė mūsų išsiskyrimą, nors ir ėjau jo maldauti. kelis kartus, kad prašau atleisti ir priimti mane atgal, nes žinau, kad jį įžeidžiau, tačiau kiekvieną kartą eidamas visada jaučiu giliau skausmą ir kančią, nes jis visada vaikšto ant manęs ir nenorėtų klausytis to, ką turiu pasakyti, bet Aš, ištikima diena, kai naršiau, aš gavau liudijimą apie moterį, kurios problema buvo ne tik mano, bet ir dr. Ilekhojie padėjo jai savo burtą, kad buvau laiminga, taip pat susisiekė su gydytoju Ilekhojie el. paštu ir tada papasakojo jam mano istoriją. Vienintelis dalykas, kurį jis pasakė, buvo tai, kad aš nušluosiu tave su ašaromis, kad man pasisekė, kad tau viskas gerai, kaip jis pažadėjo, ir dabar aš susigrąžinau sužadėtinę ir mes abu gyvename laimingai. nėra nieko, ką dr. Ilekhojie negali padaryti su s
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių