Narkotikai į uostamiestį buvo vežami iš Vilniaus taboro

Teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad narkotikai į Klaipėdą buvo vežami iš Vilniaus čigonų taboro.

Rugpjūčio-lapkričio mėnesiais uostamiestyje sulaikyti septyni asmenys, įtariami platinę narkotikus. Dar keturiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Tarp sulaikytųjų - dvi anksčiau teistos moterys. Policijos pareigūnai nutraukė narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo „taškų" veiklą Taikos prospekte ir Smiltelės gatvėje.

Pasak policijos pranešimo, nustatyta, kad šie uostamiesčio gyventojai platino ne tik heroiną, bet ir psichotropinę medžiagą - metamfetaminą.

Ikiteisminių tyrimų duomenimis, dalis narkotikų buvo įsigyjama Vilniuje romų tabore ir gabenama į uostamiestį išsinuomotais automobiliais. Be to, gauta duomenų, kad vienam įtariamajam iš Didžiosios Britanijos buvo atsiųsta siunta su naujomis psichoaktyviomis medžiagomis. Tačiau kvaišalai adresato nepasiekė. Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėta byla dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos prijungta prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro atliekamo ikiteisminio tyrimo.

Viena įtariamoji jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau įvykdytą nusikaltimą. Keturi klaipėdiškiai suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Ikiteisminiams tyrimams vadovaujančių Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų sprendimais apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į lėšas, įtariama gautas iš nusikalstamos veiklos.

Baudžiamasis kodeksas už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Policija skelbia, kad dalis operacijų įgyvendinta reaguojant į klaipėdiečių skundus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigr@nt

emigr@nt portretas
Kam is taip toli vezti?! Klaipedoj cigonai baigesi? :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių