Naktinės Klaipėdos gatvėse – jauni pažeidėjai

Vairavo neblaivūs, neturėdami vairuotojo pažymėjimo, tikėjo, kad gali papirkti pareigūnus – tokie yra Klaipėdos kelių policininkų reidų savaitgalio naktimis rezultatai. Pareigūnai įsitikino, jog vėlyvu metu dažniausiai važinėja jauni žmonės o jų įpročiai ne ką tesiskiria nuo vyresnės kartos vairuotojų.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį miesto gatvėse dirbo nemenkos kelių policininkų pajėgos. Vienas pagrindinių pareigūnų tikslų – užkirsti kelią nelaimėms dėl girtų vairuotojų kaltės.

23-ejų Romas L., penktadienį sustabdytas Pilies gatvėje, prisipažino, kad buvo išgėręs alaus ir važiavo nusipirkti maisto. Į matuoklį „Audi A4“ vairavęs jaunuolis įpūtė 0,82 prom. Vaikinas atsiprašinėjo ir guodėsi, kad dėl savo klaidos praras ne tik vairuotojo pažymėjimą, bet ir darbą, mat dirba vairuotoju.

Naujojoje Uosto gatvėje pareigūnai sustabdė 21-erių Simo K. vairuojamą „Volvo“. Paaiškėjo, kad dar neturėdamas dviejų metų vairavimo stažo jis prarado teisę sėsti prie vairo už viršytą greitį, bet neišklausė neišklausė papildomų paskaitų, todėl ir praėjus atėmimo terminui neatgavo teisės vairuoti. Po pastarojo nusižengimo šiam klaipėdiečiui teks iš naujo išlaikyti egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti.

Pirmąją savaitgalio naktį pareigūnams įkliuvo du privalomuoju civiliniu draudimu neapsidraudę vairuotojai, dviejų automobiliai buvo netvarkingi – nedegė priekinis kairysis žibintas, šeši pradedantieji vairuotojai nebuvo pasižymėję automobilio klevo lapu. Tąnakt pareigūnai patikrino 310 automobilių ir nustatė 12 pažeidimų.

Antroji savaitgalio naktis buvo panaši, kelių policininkai patikrino 360 transporto priemonių ir užfiksavo 32 taisyklių pažeidimus.

Ir antrosios nakties „didvyriu“ tapo 23 metų neblaivus vairuotojas, jo alkoholio matuoklio rezultatas – 0,71 prom. Vairuotojas atviravo, jog su draugais važiuoja į naktinę alkoholio parduotuvę nusipirkti dar gėrimų.

Įkliuvo ir 22 metų Evaldas V., sėdęs prie vairo, nors neturi vairuotojo pažymėjimo. Vaikinas teisinosi skubėjęs iš darbo parvežti draugę.

Naktinės Klaipėdos gatvėmis greičiau nei leistina važinėjo 26 vairuotojai, o viena jų dar ir pasiūlė pareigūnams kyšį. 4.24 val. Herkaus Manto gatvėje Sandros U. Vairuojamas BMW X6 23 kilometrais per valandą viršijo leistiną greitį.

Vairuotoja suskubo situaciją taisyti nuo sovietmečio žinomu būdu – pasiūlydama kyšį. Kelis kartus įspėta to nedaryti 30-metė moteris tarp dokumentų įdėjo 50 eurų kupiūrą ir padavė juos policininkui.

Vairuotoja buvo sulaikyta dėl bandymo papirkti policijos pareigūną ir pristatyta į policijos komisariatą.

Keli vairuotojai turėjo netvarkingus dokumentus: negaliojantį techninės apžiūros ar vairuotojo pažymėjimą, vieno automobilio padangos buvo netinkamos, todėl mašinai anuliuota techninė apžiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Ta prasme tą bobą su X6 ir 50eur kyšiu reikėjo jaučiu su alkotesteriu dar patikrinti, nes arba girta arba durna visiškai - ta prasme viršijo greitį 23km - už tiek bauda nuo 28eur - tai KOKIO VELNIO kišti tą kyšį ;DDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių