Muitininkai sulaikė vilkiką, pilną „Nike“ klastočių

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Panevėžio apylinkėse sustabdė ir patikrino iš Latvijos į Klaipėdos uostą važiavusį vilkiką. Mašinos puspriekabėje rasta daugiau kaip 16 tūkst. porų sportinės avalynės „Nike“, kuri, kaip įtaria muitininkai, gali būti pagaminta pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Krovininis vilkikas „Renault Magnum“, vairuojamas Lietuvos piliečio J.Š., mobiliosios grupės pareigūnų trečiadienio vakarą buvo sustabdytas Pasvalio rajone, pranešė Kauno teritorinė muitinė.

Vairuotojas pareigūnams pateikė krovinio dokumentus, kuriuose buvo nurodyta, kad vilkike gabenama vyriška ir moteriška laisvalaikio avalynė be komercinių pavadinimų, tačiau patikrinus vos kelias pakuotes, buvo matyti, kad dalis gabenamos avalynės pažymėta „Nike“ prekės ženklu.

Vilkiką papildomai detaliai patikrinus Kauno teritorinėje muitinėje įtarimai, kad gabenamos prekės gali būti falsifikatai, sustiprėjo. Krovinio – 16 632 porų sportinių batelių – vertė, sprendžiant pagal muitininkams pateiktus dokumentus, buvo 83 274 eurai. Taigi, vidutiniškai viena batų pora tekainavo 5 eurus.

Patikrinime taip pat dalyvavęs prekės ženklo „Nike“ atstovas Lietuvoje preliminariai informavo, kad prekės yra suklastotos. Buvo atkreiptas dėmesys, kad sportiniai bateliai gabenami supakuoti į polietileninius krepšelius, be identifikavimo etikečių.

Galimų klastočių krovinys šiuo metu sulaikytas. Laukiama oficialaus gamintojo „Nike“ patvirtinimo dėl sulaikytų prekių originalumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko gero Gariunai liko be Nike

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Nieksai,parduotuves parduoda kosminem kainom,o jos tik 5eur.NIEKO tiketi Negalima,vagys visur.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių