Moteris plėšusiam nusikaltėliui teismas pritaikė lengvatas

Skelbimas apie išnuomojamą butą priviliojo auką. Atėjusi pasiimti išnuomojamo buto rakto moteris buvo sumušta ir neteko telefono. Visa tai vyko viešoje vietoje – prie Žvejų rūmų.

Planas pasipelnyti – skelbimas

Apie šį nusikaltimą, įvykdytą šiemet birželio 20-osios vakare, skelbė miesto žiniasklaida. Tiesa, tada policijos atstovai įvykių seką ir veikiančiuosius asmenis supainiojo ir iškreipė siužetą. Bet faktas, kad niekuo dėta moteris buvo nuskriausta, suformuluotas teisingai.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme susitiko devynis kartus anksčiau teistas 28 metų plėšikas Andrius Baranauskas paskutinį kartą išėjęs į laisvę pernai gruodžio viduryje ir jo bendrininkė 23-ejų Silvija Saudargaitė.

Pasirodo, A.Baranauskas įkalbėjo pažįstamą merginą paskelbti apie išnuomojamą butą. Tikėtasi pasipelnyti iš anksto mokamais pinigais. Nors menamas nuomotojas neparodė buto, viena moteris pervedė į jo sąskaitą 40 eurų, kaip garantą, kad ji nori apsigyventi išnuomojamame bute. Iš tiesų A.Baranauskas jokio buto neturėjo, tai tebuvo jaukas ir apgaulė.

Mušė ir smaugė moteris

Po kelių pokalbių su auka telefonu, moteris vėlų birželio 20-osios vakarą buvo pakviesta prie Žvejų rūmų, kur jai žadėta duoti išnuomojamo buto raktą.

Tuo metu, kai buto šeimininkę vaidinusi S.Saudargaitė kalbėjosi su šia moterimi, pribėgo A.Baranauskas, smogė nukentėjusiajai į veidą, stvėrė jos telefoną ir abu su bendrininke pabėgo.

Jau kitą dieną plėšikai buvo sulaikyti. Moteris atgavo nesugadintą savo telefoną, tad policijoje pareiškė patyrusi kiek daugiau nei 40 eurų žalą, kaip užstatą sumokėtus pinigus.

Pareigūnai pradėjo aiškintis, ar A.Baranauskas nėra iškrėtęs daugiau piktadarybių ir išsiaiškino, kad tai jis Debreceno gatvėje apiplėšė kelias merginas ir moteris. Dažniausiai jis atimdavo rankines arba telefonus. Vieną auką plėšikas smaugė, kelioms smogė. Porą merginų išgelbėjo praeiviai.

Palydovas netvardė emocijų

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo A.Baranauskas nuteistas kalėti ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausme. Kadangi pričiuptas nusikaltėlis pripažino kaltę, bausmė jam sumažinta trečdaliu, tad plėšikas kalės trejus metus.

Dar daugiau malonių iš teismo sulaukė plėšiko bendrininkė. Ji grąžino nukentėjusiajai užstato sumą, todėl teismas nusprendė, kad pirmą kartą teisiama jauna klaipėdietė pasitaisys ir būdama laisvėje. S.Saudargaitės laisvė apribota aštuoniems mėnesiams, tai yra, nuo 10 val. vakaro iki šeštos ryto ji privalės būti namuose, dirbti ir neišvykti be pareigūnų žinios.

A.Baranauskas nepanoro išklausyti nuosprendžio, tad į Klaipėdą iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus jo nevežė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
palaukit kokie 8 metai pazistami ka jus kalbate buwo pazistami sawaite ir viskas o jai nezinot nekomtuokit nebutu dalyku kuriat cia brbula is muses nepazynodami zmogaus kas jum yra nepazystat zmoniu ir aiskinat

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Čia amžina porelė jie kartu jau kokie 8metai jeigu ne daugiau ir visada buvo pavojingi. Užteks gal jau pavojų kelt mieste tokius iki gyvos galvos.....

...

... portretas
Visų pirma nei pora nei ką tik pažystami ir viskas o ką teismas nusprendė ne jusu reikalas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių