Moterį išprievartavęs ir apiplėšęs klaipėdietis kalės 8 metus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto apylinkės teismas subendrinta aštuonerių metų ir aštuonerių mėnesių laisvės atėmimo bausme nuteisė klaipėdietį G.Z., jis pripažintas kaltu išprievartavęs, apiplėšęs ir kėsinęsis išžaginti moterį.

Kaip pranešė prokuratūra, nukentėjusioji teismo sprendimo nesulaukė – onkologine liga sirgusi moteris mirė.

„Paprastai bylos teisme nagrinėjamos tik esant visoms proceso šalims, tačiau šis atvejis išskirtinis. Įvykio metu nukentėjusioji jau sirgo onkologine liga, o perduodant bylą į teismą ji pralaimėjo kovą su liga ir mirė, tad siekdami įvykdyti teisingumą bylą turėjome užbaigti be vienos proceso šalies – nukentėjusiosios. Moteriai teisme atstovavo jos tėvas. Tokios bylos tikrai retos, nes paprastai, jei teismo posėdyje nepasirodo nors viena iš proceso šalių, bylos nagrinėjimas privalo būti atidėtas, tačiau šiuo atveju jos atidėti buvo neįmanoma“, – teigė valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Kazys Grigaitis.

2013 metų rugsėjį Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad viename iš Klaipėdoje esančių viešbučių glaudžiasi išprievartauta moteris. Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad klaipėdietė buvo priversta tenkinti skriaudėjo lytinę aistrą, ant jos kūno aptikta išorinių smurto žymių.

Kaip paaiškėjo atliekant ikiteisminį tyrimą, nukentėjusioji E.S. apie antrą valandą nakties išėjo iš baro ir ėjo į visai netoliese esančius namus, tačiau iš už nugaros buvo užpulta G.Z. ir smaugta, kol prarado sąmonę. Užpuolikui gyvybės ženklų nerodanti mergina lytinės aistros tenkinti netrukdė, o atsitokėjusią nukentėjusiąją vyras dar bandė ir išžaginti. Be to, gyvenamosios vietos neturintis vyras pasinaudojo proga E.S. apiplėšti ir pagrobė 100 litų (29 eurus), mobiliojo ryšio telefoną, banko kortelę ir kitus dokumentus, kurie vėliau buvo rasti įvykio vietoje.

Savo lytinę aistrą 46 metų vyras tenkinęs Sukilėlių gatvėje, Klaipėdoje esančiame stadione, padarytų nusikalstamų veikų nepripažino. Anot jo, moters neprievartavo, o tuo metu buvo kitoje vietoje. Tačiau vyrą išdavė jo DNR profilis. Teismas vyrą pripažino kaltu.

Kaltinamasis anksčiau jau buvo teistas tris kartus. Pastarąjį sykį visai neseniai, šių metų vasarį, todėl teismas, skirdamas bausmę už moters išprievartavimą, apiplėšimą ir pasikėsinimą išžaginti, vadovavosi Baudžiamojo kodekso 63 straipsniu ir ją subendrino su šiuo metu jau įsiteisėjusiu ankstesniu teismo nuosprendžiu, kuriuo G.Z. nuteistas už vagystę.

Šių metų vasario mėnesio teismo nuosprendžiu vyrui skirta trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o už E.S. išprievartavimą, apiplėšimą ir pasikėsinimą išžaginti – šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus abi bausmes, vyrui skirta aštuonerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Teismo nuosprendis, jei nebus apskųstas apeliacine tvarka, įsiteisės balandžio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pro kur oras

Pro kur oras portretas
Tai jis turtą prievartavo, ar moterį išžagino?

Jonas

Jonas portretas
Pirmą kišo bybį į burną, bet užsinorėjo dar ir į makštį pakaišalioti.

YO

YO portretas
Pirma išprievartavo, o paskui kėsinosi ir išžaginti. Kažkaip įdomiai atrodo veiksmų seka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių