Mokslo metų pradžia – nuostolinga

Atnaujinto, dar nauja gumine danga atsiduodančio "Vėtrungės" gimnazijos stadiono tvora užkliuvo chuliganams. Mokyklai padaryti nuostoliai siekia apie 800 eurų.

"Toks puikus stadionas, gera danga, miela malonu čia sportuoti. Bet kažkam vis tiek panižo rankas. Nepanašu, kad vėjas būtų nuvertęs tvorą. Reikėtų tiems "sportininkams" įkrėsti proto. Kas liks iš miesto turto, jei visi jį niokosime?" – pyko šiame stadione nuolat bėgiojantis klaipėdietis.

Jis svarstė, galbūt verta pagalvoti apie vaizdo kameras aikštyne.

"Kitaip ateityje mokykla turės dar daugiau problemų", – neabejojo vyras.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pastebėjo, kad už stadiono Gedminų gatvėje priežiūrą atsakingos dvi mokyklos – "Vėtrungės" gimnazija ir Gedminų progimnazija.

"Jeigu niekas jo neprižiūri, tai ir išvertė. Reikia turtą saugoti. Tai turėtų daryti dvi mokyklos, kurios valdo tą patį stadioną", – teigė V.Švedas.

Dėl sugadintos tvoros "Vėtrungės" gimnazijos direktorius Ramvydas Juška neslėpė susierzinimo. Pastatė tik šiemet, o jau nebėra.

Pikta ir apmaudu, nes teko papildomai suploti apie 800 eurų.

"Metalai – brangūs. Pradėjome palengva taisyti, vakar dirbome ir dar užtruksime. Nugriovė prieš pat mokslo metus, rugpjūčio pabaigoje. Kainavo papildomo darbo, pinigų ir laiko. Stulpai piktybiškai nulaužti palei žemės paviršių, todėl reikėjo užsisakyti naujas detales. Tai akivaizdus vandalizmas. Dabar savo jėgomis bandome tvarkyti, nusipirkome metalo, keičiame, kalame iš naujo", – pyko R.Juška.

Direktorius nemano, kad kameros apsaugotų nuo ilgapirščių. Vandalai jau ne pirmą kartą pasidarbuoja mokyklos teritorijoje.

"Niekuo nepadėtų. Prie mokyklos kameros yra. Kas iš to? Ateina, gaubtas uždėtas, padaro kiaulystę ir nueina. Tik šešėlis praeina. Net veido nematyti. Ne vieną kartą yra pavogę Lietuvos, Klaipėdos vėliavas, ir šiaip langus padaužę. Bet niekas nieko nežino", – piktinosi vadovas.

"Vėtrungės" gimnazijos aikštynas pernai buvo atnaujintas pagal Švietimo ir mokslo ministerijos programą, 10 proc. finansiškai prisidėjo uostamiesčio savivaldybė.

Iš viso darbai atsiėjo 275,5 tūkst. eurų.

Už tuos pinigus buvo sutvarkyti bėgimo takai, įrengtas apšvietimas, nauji lauko treniruokliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įrengtas apšvietimas, tik jį ijungti reikėtų

Junga

Junga portretas
Siandien( rugsejo 23 ) praejau pro si stadiona , niekas jo nera remontaves ,valdininkai kaip visada meluoja

As

As portretas
Įdomu, o sargams, kurie stadioną saugotų naktį, pinigų skyrė? Ar tai turėtų daryti direktorius? Kaip visada, savivaldybė neria į krūmus!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių