Mieste siautėja tikrintojais apsimetę sukčiai

Kriminalistai, bankininkai, vandens skaitiklių tikrintojai, valstybės saugumo darbuotojai – visa tai sukčių susikurti įvaizdžiai naivioms aukoms gaudyti. Pirmadienį jiems pavyko apgauti du klaipėdiečius ir pasisavinti per 5 tūkst. eurų.

Apie 16 val. į 61 metų Rimkų gatvės gyventojos namus atėjo Kriminalinės policijos pareigūnu apsimetęs nusikaltėlis. Apie 25 metų vaikinas įtikino moterį privalantis patikrinti, ar jos namuose laikomi pinigai nėra padirbti.

Klaipėdietė nepažįstamam žmogui padavė visus, kiek turėjo eurus ir, žinoma, jų neteko. Vėliau policijai ji pranešė praradusi 3865 eurus.

Paprastai tokie sukčiai tvirtina žinantys, kad kalbinamas žmogus parduotuvėje atsiskaitė padirbtais pinigais. Baimindamasi didžiulių gresiančių nemalonumų auka paduoda atvykėliui savo pinigus, kuriuos melagis žada po patikrinimo grąžinti.

Tuo pačiu metu kitoje Klaipėdos pusėje, Kretingos gatvėje, pas regos negalią turintį 76-erių vyrą atėjo vandens skaitiklių tikrintoju apsimetęs sukčius.

Pareiškęs šeimininkui, kad jis yra permokėjęs mokesčių už vandenį įtikino pensininką, kad gali permoką gražinti grynais. Vyrai pradėjo kalbėti apie pinigus, atėjūnas melavo, kad turi tik labai stambią kupiūrą ir jam reikėsią grąžos.

Senolis atsinešė piniginę su santaupomis, tuo metu menamas tikrintojas aiškino, kad būtina įsitikinti, ar teisingai veikia skaitikliai. Jis liepė šeimininkui atsukti čiaupą ir stebėti skaitiklį.

Kol patiklus žmogus žiūrėjo į srovę bei skaitiklį, apgavikas dingo su visomis šeimininko santaupomis. Pavogtoje piniginėje buvo 1,4 tūkst. eurų.

Būdamas silpno regėjimo nukentėjusysis neįžiūrėjo nusikaltėlio veido bruožų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v aidoms ir panasiai rasantiems

v aidoms ir panasiai rasantiems portretas
Piktinates kad vyresnio amziaus zmones pasitiki?Reiskia jie iprate dorai gyventi ,gyventi is darbo.Ir vietoj pagarbos is jaunimo sulaukia tik pajuokos.O pinigelius laiko namuose kad reikalui esant(liga ar mirtis)galetu paimti.

anicetas

anicetas portretas
Na nėra ko gailėtis tokių patikruolių juk per televizija ir radiją beveik kasdieną aiškina ,kad niekas netikrina pinigų ir nereikalauja patikros ,na matomai jiems tie pinigai ir nereikalingi tegul sugebantys juos išleidžia į apyvartą tai geriau bus nei dūlys kapšuose

miestietė

miestietė portretas
Kas per žmonės ko jūs puolat ant tų pensininkų,jie taupo pinigėlius,nelaksto nei po kavines,nei skudurų perka naujų.Ko jūs jiems pavydit,kad seni,kad bloga sveikata,kad neprimato?Kiti ir blogai vaikšto,skauda kojas,todėl atneša pensiją į namus,va ir laiko,anokia čia naujiena.Laikas bėga greitai, patys greitai tokie būsit.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių