Mergaičių prostitucijos byloje skirtas suėmimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas Švėkšnos specialiosios mokyklos (dabar – „Diemedžio“ ugdymo centras) mergaičių prostitucijos byloje dviem į teisiamuosius posėdžius vengusioms atvykti kaltinamosioms 20 metų E. G. ir 18 m. G .V. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamosios ne vieną kartą praleido teisiamuosius posėdžius. Jos nepaaiškindavo ir nepagrįsdavo neatvykimo priežasčių, nepateikdavo pateisinančių dokumentų. Nors kaltinamosios prieš pat posėdį skambindavo teismo posėdžių sekretorei bei pranešdavo, kad negalės atvykti, tačiau pokalbio metu pateikdavo melagingą informaciją

Kaltinamosios pripažino, kad prieš kiekvieną teismo posėdį kalbasi telefonu tarpusavyje. Teismo nuomone, jos suderindavo savo veiksmus, kad bylos nagrinėjimas neįvyktų.

Be to, viena iš kaltinamųjų be teismo sutikimo ir žinios pakeitė gyvenamąją vietą. Taip ji pažeidė anksčiau taikytos kardomosios priemonės (rašytinio pasižadėjimo neišvykti) įpareigojimą.

Teismas konstatavo, kad kaltinamosios, būdamos laisvėje ir neatvykdamos į teisiamuosius posėdžius, trukdo procesui, negalima išnagrinėti baudžiamosios bylos, kadangi jų dalyvavimas yra būtinas.

Nutartį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šioje byloje keturios buvusios minėtos mokymo įstaigos auklėtinės kaltinamos tuo, kad siekdamos nepilnametes bendramoksles išnaudoti prostitucijai, jas pardavinėjo ir taip pelnėsi. Kaltinimai pareikšti ir keturiems vyrams dėl lytinės aistros tenkinimo su minėtomis nepilnametėmis, pažeidžiant mergaičių seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, už tai pažadėję ir davę pinigų, taip pat dėl šių vaikų pirkimo kitoms seksualinio išnaudojimo formoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių