Mažametes prievartavo vidury dienos

Dviejų mažamečių mergaičių prievartautojui nepavyko pasiekti švelnesnės bausmės. Klaipėdietis devynerius metus sėdės kalėjime už tai, kad Klaipėdoje, prie Danės upės, lytinę aistrą tenkino su vos šešerių ir dešimties metų mergaitėmis. Iškrypėlis dar ir grasino vaikus padegti.


 

Dviejų mažamečių mergaičių prievartautojui nepavyko pasiekti švelnesnės bausmės. Klaipėdietis devynerius metus sėdės kalėjime už tai, kad Klaipėdoje, prie Danės upės, lytinę aistrą tenkino su vos šešerių ir dešimties metų mergaitėmis. Iškrypėlis dar ir grasino vaikus padegti.

Prievarta – viešoje vietoje

Klaipėdos apygardos teismo 9 metams nelaisvės nuteistas klaipėdietis Aidas Mažrimas Lietuvos apeliacinio teismo prašė sušvelninti jam skirtą laisvės atėmimo bausmę.

Vyras skunde teigė, kad jis mažamečių neprievartavo, o tik tvirkino. Tačiau nuteistojo apeliacinis skundas buvo atmestas, – iškrypėlis paliktas dienas leisti pataisos namuose.

A.Mažrimas bausmės sulaukė už nusikaltimą, padarytą 2014 m. gegužės 17-ąją. Byloje buvo minima ir daugiau įtarimų dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų, padarytų tų pačių metų kovo–balandžio mėnesiais.

Tačiau kaltinimai dėl šių veikų buvo atmesti. A.Mažrimas dėl šios dalies kaltinimų išteisintas, neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant šią nusikalstamą veiką.

Visa ši istorija šiurpą kelia ne tik dėl to, kad suaugęs vyras lytinei aistrai tenkinti nusitaikė į mažametes, bet ir dėl to, kad prievartauta buvo dienos metu viešoje vietoje ir dar kitiems matant.

Byloje nenustatyta įvykio vieta ir įvykio liudytojai, nors tiek jis, tiek nukentėjusiosios teigė, kad įvykį matė tretieji asmenys. Kas jie tokie, nepavyko nustatyti.

Grasino sudeginti

Teisme dvi mažametės paliudijo, kad A.Mažrimas jas prie upės nusitempė gegužės 17-ąją. Vyras buvo išgėręs. A.Mažrimas išsirengė ir puolė maudytis upėje. Vyras nurengė ir abi mergaites, ėmė jas liesti.

Teismo manymu, pasinaudodamas nukentėjusiųjų būkle dėl mažametystės bei grasindamas pavartoti fizinį smurtą, t. y. išprievartauti ir padegti, tokiu būdu atimdamas mažametėms galimybę priešintis, tenkino savo lytinę aistrą.

A.Mažrimas po iškrypėliškų veiksmų prisaikdino abi sesutes niekam apie tai neprasitarti, nes priešingu atveju jos abi bus sudegintos.

Visa ši istorija išaiškėjo tik tuomet, kai mažametės vis tiek prasitarė, kuo buvo verčiamos užsiimti. Iškrypėlį pavyko nuteisti tik po to, kai į policiją pareiškimą parašė Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai.

Apsimetė impotentu

Pats A.Mažrimas kaltę pripažino tik iš dalies. Vyras net mėgino teisme apsimesti impotentu.

Apeliantas teigė, kad jo niekas seksualiai nejaudina, nes jis turi erekcijos problemų.

Klaipėdietis apeliaciniame skunde teigė, kad mergaitės jį apkalbėjo, nes esą vienos jų parodymams įtaką galėjo daryti mergaitės tėvas.

Su juo neva A.Mažrimas konfliktavo. Ir apskritai klaipėdietis mano, kad mergaitės pačios prisižiūrėjo pornografinių filmų, o galbūt jas net galėjo tvirkinti vyresnieji broliai.

Teisėjų kolegija atmetė apelianto aiškinimą, neva pačios mergaitės buvo įvykio iniciatorės, ir prašė su jomis atlikti lytinį aktą.

Prašymą perkvalifikuoti įtarimus dėl seksualinio prievartavimo į tvirkinimą teismas taip pat atmetė.

Lietuvos apeliacinio teismo manymu, žemesnės instancijos teismas tinkamai kvalifikavo nusikalstamą veiką.

Tenkinimas lytinės aistros oralinio ir kitokio fizinio sąlyčio būdu su mažametėmis nukentėjusiomis negali būti vertinamas kaip tvirkinimas, už tai numatyta griežtesnė bausmė.

Kadangi nukentėjusiosios seksualinio prievartavimo metu buvo itin jauno amžiaus, jos nesuprato su jomis atliekamų veiksmų pobūdžio, todėl apelianto veiksmai buvo atlikti pasinaudojant bejėgiška nukentėjusiųjų būkle dėl mažametystės.

Abiem prievartautojo aukoms priteista po 3 tūkst. eurų moralinei žalai atlyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Pazystu sita

kkk

kkk portretas
o kodėl jį patį nesudeginus???išgamą???padugne???

vat

vat portretas
ivedus internete pavarde ir varda yra toksai,nu jau labai baisiai atrodo
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių