Mažamečių motinos uostamiestyje platino narkotikus

  • Teksto dydis:

Tęsiant tyrimą dėl heroino platinimo Žvejybos uosto rajone esančiame daugiabutyje kovo mėnesio pabaigoje policijos pareigūnai sulaikė dar keturis asmenis, įtariama, neteisėtai disponavusius narkotikais.

Įtarimai dėl neteisėto kvaišalų laikymo pareikšti 1992 metais gimusiai Klaipėdos rajono gyventojai ir 1980 metais gimusiam Lietuvoje dirbančiam Bulgarijos piliečiui. Įtariama, kad narkotinę medžiagą – heroiną – jiems pardavė šešių mažamečių ir nepilnamečių vaikų motina.

1977 metais gimusi romų tautybės moteris deklaravo gyvenamąją vietą Kauno rajone, tačiau su mažamečiais vaikais ir jų tėvu gyveno Klaipėdos rajone. Ji niekur nedirba, 4 kartus teista už plėšimus ir sukčiavimus.

Sustabdžius automobilį, kuriuo važiavo sugyventiniai ir du jų mažamečiai vaikai, asmens kratos metu pas sulaikytąją rasta ir paimta 18 pardavimui paruoštų heroino dozių.

Įtarimas dėl kvaišalų platinimo taip pat pareikštas ir 1992 metais gimusiai, niekur nedirbančiai, 7 kartus už vagystes teistai klaipėdietei. Sulaikymo metu ji pabandė atsikratyti 17 pardavimui paruoštų heroino dozių. Narkotikų aptikta atlikus jos asmens kratą bei gyvenamojoje vietoje.

Dvi narkotikų pardavimu įtariamos moterys suimtos 3 mėnesiams, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Suimtosios mažamečiai vaikai perduoti Klaipėdos savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Va tokios garbingos mamytes ir reikalauja prailgintų grupių.

Natanga

Natanga portretas
Ko slepiami nusikalteliu veidai? Tokius degradus turi zinoti visi.

Audronė

Audronė portretas
Gyvenu Žvejybos uosto rajono name, iš kurio čigonų šeima platina narkotines medžiagas. Nei vienas nedirba, o taksi paslaugom naudojasi vos ne kasdien (matomai išveža ir parsiveža tas medžiagas, o gal ir taksistai padeda platinant) Tiesa, reikalai kažkiek pagerėjo po tos vykdytos operacijos, kuomet pirkti narkotikų eidavo net į patį čigonų butą. Tačiau situacija kelia nerimą visiems to namo gyventojams, nes ramybės ir saugumo nejaučiame, kol ta šeima vykdo šią uždraustą veiklą. Labai norėtume, kad narkotikų platinimas Žvejybos uosto rajone būtų pažabotas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių