Lažybų bendrovėje nuostolius darė darbuotoja

Pagunda pasipelnyti darbdavių sąskaita 18-metei klaipėdietei pasirodė besanti stipresnė nei pareiga bei baimė būti sučiuptai.

Į uostamiesčio policijos komisariatą kreipėsi lažybų bendrovės „Orakulas“ atstovas ir pranešė, kad šių metų liepos mėnesį neseniai pilnametystės sulaukusi darbuotoja viename punktų pasisavino jos žinioje buvusią pinigų sumą – 5063, 97 eurų.

Įmonės generalinis direktorius Erikas Vainikonis pasakojo, jog mergina pasielgė lygiai taip pat, kaip yra pasielgę anksčiau pričiupti neteisėtai elgęsi darbuotojai.

„Manome, kad darbuotoja tikėjosi daug kartų statydama laimėti ir atliko statymus neįnešdama pinigų į kasą. Ji neišėmė pinigų iš kasos, o tiesiog atliko pardavimo funkciją, bet pinigų į kasą neįnešė. Sistemoje fiksuojama, kad atliktas statymas, bet dienos pabaigoje tų pinigų nebėra. Jeigu statoma nedidelėmis sumomis, o dienos pabaigoje žmogus netyčia laimi, to atsekti beveik neįmanoma. Bet kai sumos tampa didesnės, neteisėti veiksmai yra labiau pastebimi. Lažybų punktuose yra filmuojama, todėl situacija lengvai atsekama“, – aiškino bendrovės vadovas.

Panašu, kad mergina neteisėtai elgėsi ne vieną dieną.

Pasak E.Vainikonio, visiškai apsisaugoti nuo godžių ir nesąžiningų darbuotojų neįmanoma. Priimdami į darbą jaunus žmones darbdaviai vykdo mokymus, mini ankstesnius atvejus, mini, kas laukia nesąžiningų darbuotojų. Kiekvienas darbuotojas darbo sutartyje pasirašo ir finansinės atsakomybės įsipareigojimus.

„Nepaisant viso to, garantuoti už kiekvieną negalime. Darbuotojai keičiasi, dažnam tai yra laikinas darbas, turime pripažinti, kad tokių atvejų atsitinka. Didesnioji dalis darbuotojų yra jauni žmonės, studentai, – pasakojo „Orakulo“ vadovas. – Šiuo atveju viskas akivaizdu, nes vaizdo kamerų įrašuose matosi, kad statymus atliko pati mergina, punkte kitų žmonių nebuvo. Akivaizdu, kad ji pati sėdėjo prie kasos ir spausdino čekius. Kasos aparato atsukti ar kažkaip koreguoti neįmanoma. Tai yra daiktas, fiksuojantis mūsų veiklą, nuo to, ką jis fiksuoja mes mokame mokesčius, be to, esame labai griežtai kontroliuojami kitų institucijų.“

Daugiau nei 5 tūkst. eurų suma yra nuostolis ne tik merginai, kuri nesąžiningai elgėsi, bet ir pačiai lažybų bendrovei. Kartais tokiu būdu padaryta žala neatlyginama daug metų. Kada ši suma bus grąžinta ir kokiomis dalimis, kol kas nežinia.

Lažybų punktų darbuotojai statyti savo darbo vietoje negali net tada, kai turi išeiginę dieną.

„Formaliai žiūrint, tai yra banali, paprasta vagystė. Ačiū dievui, tai nėra kasdienybė“, – komentavo E.Vainikonis.

Per 13 įmonės veiklos metų panašių atvejų būta apie 20 atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokykites vaikai geriau normaliai o ne

Mokykites vaikai geriau normaliai o ne portretas
Kokia buka turi buti kad del 5k euro ausigadint gyvenima :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių