Latvis pasieniečiams kyšį įmetė pro mašinos langą

  • Teksto dydis:

Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai sulaikė jiems kyšius siūliusius ukmergiškį ir Latvijos pilietį. Lietuvis neturėjo automobilio techninės apžiūros dokumento. Užsienietis vairavo išregistruotą automobilį ir nemalonumų bandė išvengti pro pasieniečių tarnybinio visureigio langą įmesdamas eurų.

Pirmadienį į Klaipėdos uostą atplaukus keltui iš Švedijos pasieniečiai patikrino juo atvykusio 39-erių Ukmergės gyventojo, automobilio „Renault Master“ vairuotojo, dokumentus. Vyras neturėjo galiojančio techninės apžiūros dokumento. Techninės apžiūros galiojimas buvo pasibaigęs prieš 3 mėnesius.

Ukmergiškis Uosto užkardos pasieniečiui pasiūlė „susitarti“ ir vis minėjo, kad gali „atsilyginti“. Nors pareigūnas vairuotoją įspėjo, kad už tai gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau vyras savo plano neatsisakė.

Tuomet jis buvo sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas. Po apklausos ukmergiškis paleistas. Vyrui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Atvykę policininkai vairuotojui už automobilio be techninės apžiūros vairavimą surašė protokolą.

Tą pačią dieną prie pat sienos su Latvija esančio Joniškio rajono Kalvių kaimo ribose Šiaulių užkardos pareigūnai sustabdė automobilį „Honda Civic“ prancūziškais numeriais. Paaiškėjo, kad 44-erių Latvijos piliečio vairuota mašina yra išregistruota, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Siekdamas išvengti atsakomybės Latvijos pilietis pasieniečiams irgi pasiūlė „susitarti“. VSAT pareigūnai įspėjo, kad už tokius veiksmus jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Vairuotojas neatlyžo: priėjęs prie tarnybinio pasieniečių visureigio jis pro priekinių keleivio durelių langą įmetė 5 ir 10 erų kupiūras.

Tuomet vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Savo ruožtu dėl išregistruotos transporto priemonės vairavimo Joniškio policijos pareigūnai Latvijos piliečiui pradėjo administracinės bylos teiseną.

„Honda Civic“ kartu vykęs dar vienas Latvijos pilietis, 42-ejų vyras, neturėjo galiojančio asmens kelionės dokumento. Už tai pasieniečiai jam skyrė administracinę nuobaudą  –  įspėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių