Kyšio reikalavę ir iki bankomato vyrą pavežėję policininkai nubausti griežčiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas kyšio reikalavusius ir dar savo auką iki bankomato pavežusius patrulius nubaudė griežčiau.

Klaipėdos apygardos teismas pernai E.D. ir A.G. pripažino kaltais ir skyrė jiems 3 tūkst. 800 eurų dydžio baudas, tačiau Apeliacinis teismas baudas padidino beveik iki 5 tūkst. 650 eurų.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Apeliacinis teismas atsižvelgė į prokuroro argumentus, kad nusikaltimą jie padarė veikdami kaip bendrininkai, t.y. sunkinančiomis aplinkybėmis.

Klaipėdos apygardos sprendimą aukštesnei instancijai skundė ir nuteisti buvę pareigūnai, prašydami juos išteisinti, ir Klaipėdos apygardos prokuroras Romas Jasevičius.

Apeliacinį skundą išnagrinėjusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija pagrįstais pripažino tik prokuroro argumentus.

„Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą, mano nuomone, neįvertino ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų, kurie neleidžia abejoti, kad patruliai veikė kaip bendrininkai. Todėl jiems buvo skirtos per švelnios bausmės. Policijos pareigūnų kyšininkavimas yra paplitusi nusikalstama veika, todėl, mano nuomone, tik griežtos bausmės gali sumažinti tokių pareigūnų skaičių ir padėti įgyvendinti prevencinę bausmės paskirtį“, – pažymi prokuroras R.Jasevičius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyresnysis patrulis E.D. kartu su kolega A.G. 2013 metų gegužės 5 dienos vakarą sustabdė automobilį vairavusį vyriškį ir pareikalavo duoti beveik 116 eurų kyšį, nes vyras automobilį vairavo neturėdamas tam teisės.

Pasak prokuratūros, surinkti duomenys neleidžia abejoti tuo, kad patruliai tarnybiniu automobiliu vyriškį nuvežė į vieną prekybos centrą, kur šis išsigrynino reikiamą sumą ir atidavė ją patruliams.


Šiame straipsnyje: policininkaikyšisteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
jaseviciau,pas save kontoroj pirma issiaiskink,kodėl kolega velutis vairavo neblaivus ir iki pat dabar dirba....kas cia ? ar kartais ne korupcija? policininkas vairavęs neblaivus,jau seniai būtų atleistas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių