Kriminalistai išaiškino turtą prievartavusius asmenis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policijos Kriminalinės policijos pareigūnai išaiškino turtą prievartavusius teisėsaugai gerai žinomus asmenis, trečiadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Šių metų liepą nakties metu uostamiesčio policija gavo pranešimą, kad į medicinos įstaigą pristatytas asmuo su šautiniais kūno ir kojų sužalojimais, sumušimais bei alkūnkaulio lūžiu. Apie įvykį informuoti policijos kriminalistai.

Tyrėjai nustatė, kad nuo nusikaltimo nukentėjo 26-ių metų amžiaus anksčiau 15 kartų už vagystes, plėšimus bei neteisėtą disponavimą narkotikais teistas klaipėdietis. Jis niekur nedirbo, be to, buvo ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų, įtariant dalyvavimu prabangių automobilių vagystėse Europoje.

Vyras paaiškino, kad vėlyvą vakarą mieste, o vėliau automagistralėje jo automobilį ėmė persekioti du automobiliai su užsienio valstybių numeriais. Klaipėdos rajone, greitkelyje, nukentėjusiojo automobilis buvo taranuotas ir nuvažiavo nuo kelio.

Iš persekiotojų automobilių išlipę užpuolikai peršovė jam petį, sumušė, pagrobė mobiliuosius telefonus, raktus nuo buto bei kitus daiktus. Vėliau asmuo buvo jėga nuvežtas į Klaipėdą, kur įtariamieji jį kankino ir reikalavo pinigų. Pagrobtasis buvo daužomas plaktuku ir beisbolo lazda, jam buvo peršautos kojos. Atsitiktinumo dėka aukai pavyko pasprukti ir kreiptis pagalbos.

Policijos pareigūnai ėmėsi paieškos veiksmų ir greitai nustatė įtariamuosius, tačiau jie pasislėpė. Taip pat buvo nustatyta, kad užpuolikai apvogė nukentėjusiojo butą, iš kurio pagrobė kompiuterinę techniką, sportinę avalynę bei alkoholinius gėrimus.

Rugpjūčio. pradžioje teisėsaugininkai sulaikė jiems gerai žinomą pirmąjį įtariamąjį – 1987 metais gimusį klaipėdietį. 2010 metų žiemą jo automobilyje pareigūnai buvo aptikę apie tūkstantį tablečių su psichotropine medžiaga – piperazinu.

Antrasis įtariamasis sulaikytas rugpjūčio pabaigoje. Jis taip pat gerai žinomas tyrėjams – sulaikytasis 2012 metais buvo kaltinamas kvaišalų pardavimu ir narkotikų platinimu nepilnamečiams, jam buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.

Įtariama, kad susidorojimo su nukentėjusiuoju priežastimi tapo jo ir įtariamųjų bendra nusikalstama veika bei dėl to kilęs konfliktas.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, o nukentėjusysis perduotas Vokietijos teisėsaugos institucijoms pagal Europos arešto orderį.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių