Krikštynos baigėsi baudžiamąja byla

Vienas Šilutės turizmo ir paslaugų profesinės mokyklos auklėtinis galėtų tapti rekordininku, – jis vienu kvailiausių būdų „užsidirbo“ baudžiamąją bylą.

Vienas Šilutės turizmo ir paslaugų profesinės mokyklos auklėtinis galėtų tapti rekordininku, – jis vienu kvailiausių būdų „užsidirbo“ baudžiamąją bylą.

Šilutėje trečiadienį šios mokyklos moksleiviai šventė pirmakursių krikštynas. Vienas šios mokyklos auklėtinis sumanė pabauginti pirmakursį.

Apie 19 val. pravėręs bendrabučio duris, vaikinas įsiveržė į nieko neįtariančio naujoko kambarį. Nuotykiu turėjęs tapti apsilankymas virto rimtu grasinimu.

Bendrabučio kambario gyventojas policijai aiškino, kad į jo privačią erdvę įsiveržė nepažįstamasis, kuris vilkėjo tamsius rūbus. Jo veidą dengė kaukė, vyras dėvėjo juodas pirštines.

Dvidešimtmetis išgąsčio apimtas bendrabučio gyventojas net nesusivokė, kas vyksta. Staiga neprašytas svečias prišoko prie jo ir pakišo peilį po kaklu. Nerišliai kažką aiškindamas, atvykėlis puolė grasinti, kad papjaus.

Lyg įtikinėdamas, kad ketinimai tikri, kaukėtas vyras nupjovė prie kaklo buvusį jaunuolio megztinio raištelį. Išbėgdamas iš kambario įsiveržėlis sulaužė kėdę, peiliu įdūrė į duris ir ant durų bei grindų pripylęs kečupo pasišalino.

Šilutės turizmo ir paslaugų profesinės mokyklos auklėtinis griebė mobilųjį telefoną ir iškvietė policiją. Atvykę patruliai ėmė šukuoti bendrabučio kambarius ir koridorius. Netrukus įtariamasis buvo sulaikytas ir patalpintas į laikino sulaikymo kamerą.

Paaiškėjo, kad bendrabutyje naujokus gąsdino 19-metis jaunuolis. Policijos pareigūnai šmaikštuolį sulaikė dviem paroms. Apie incidentą bendrabutyje buvo informuoti nukentėjusiojo tėvai ir mokyklos vadovybė.

Šilutės policija rimčiau įvertino pokštą, nei tikėjosi pats sulaikytasis. Komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnį sulaikytajam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasak pareigūnų, nukentėjęs jaunuolis patyrė stresą, labai išsigando ir įvykio metu net neabejojo, kad su juo bus susidorota. O Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, gali būti baudžiamas pagal numatytą tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auklėtojas

Auklėtojas portretas
Ar paminėtoje mokykloje nėra auklėtojų, nėra atsakingo už tvarką bendrabutyje nekalbant apie visą mokyklos vadovybę, kurios nariai sugeba tik gerus atlyginimus imti, nes retas dirba už etatą. Žmonės kalba, kad jiems mokykla rūpi tik algos dieną.

Hmm

Hmm portretas
Nu tai pasodinkite tą pokšyininką. Tik va nesu tikras ar į kalėjimą ar į psichuškę

išties

išties  portretas
chuliganų chuliganas...nuo žaidynių iki žudynių - durnelis .:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių