Kretingos rajono miške poškėjo brakonierių šūviai

Kretingos rajone, miške netoli Mikoliškių kaimo girininkas išgirdo šūvį, o netrukus aptiko į medį atremtą šautuvą.

Ketvirtadienį apie 14 val. girininkas išgirdo šūvį miške, kur medžioklės nevyksta. Girininkas rado pėdsakus ir porą valandų jais sekė, kol galiausiai prie Mikoliškių gyvenvietės rado į medį atremtą medžioklinį vienvamzdį šautuvą.

Policija bendravo su liudininkais, kurie žino, kas šį šautuvą nešiojosi. Jis įvardijamas kaip brakonierius. Nušautų žvėrių kol kas nebuvo rasta.

Veikiausiai, sekamas brakonierius išsigando, kad bus demaskuotas ir todėl paliko miške šautuvą. Policininkai ketina įžvelgti individualių šautuvo žymių. Jeigu bus rastas nušautas gyvūnas, kaltininkui būtų galima prikirpti brakonieriavimą. Priešingu atveju kaltininką galima būtų bausti už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą.

Šautuvas bus tiriamas specialistų, jie matuos ginklo šaunamąją galią, tada bus laukiama išvados, ar ginklas tinkamas šaudyti. Viso to reikia ginklą priskirti tam tikrai kategorijai.

Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas teigė, kad pareigūnų laukia nemažai darbo, jiems teks nustatyti, ar girininkas girdėjo šaudant iš rastojo šautuvo, tada susieti ginklą su konkrečiu žmogumi. Pareigūnai ketina atidžiau apžiūrėti mišką, kuriame poškėjo šūviai, gal jiems pavyks rasti nušautą gyvūną.


Šiame straipsnyje: brakonieriusmiškasšautuvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

koo nas

koo nas portretas
kas čia per nesąmonės rašomos??tai ką,ar neaišku,koks kalibras,kad dar reikia vos ne komisiją su daryti,kad paaiškėtų,ar šautuvas tinkamas ką nors nušauti?? kas per debilai ten susirinkę??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių