Iš Latvijos grįžo su šoviniais

Organizuotų gaujų nusikaltimus tiriantys pareigūnai toliau dirba su kolegomis latviais. Šį bendradarbiavimą puikiai iliustruoja antradienį vakare surengtas dviejų asmenų sulaikymas.

Tądien pareigūnai gavo informaciją, kad Latvijoje didelį kiekį šovinių įsigijo du vyrai iš Lietuvos ir šiuos pirkinius gabenasi į mūsų šalį. Pareigūnai žinojo, kokio automobilio laukti.

Apie 20.30 val. visureigis „Nissan X-Trail“ pasirodė kelyje ties įvažiavimu į Senosios Įpilties kaimu. Automobilį vairavo 38-erių vyras, su juo kartu važiavo 33-ejų bendrakeleivis. Vyrai, ko gero, nesitikėjo, kad pareigūnai juos sulaikė ne dėl Eismo taisyklių pažeidimo.

Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi tikrinti, kas vežama visureigiu.

Kaip ir tikėtasi, automobilyje aptikta 2,9 tūkst. įvairaus kalibro šovinių. Abu vyrai prisipažino nusipirkę šovinius Latvijoje, pripažino ir neturintys teisės šaudmenis įvežti į Lietuvą.

Apžiūrint automobilį rasta metalinė teleskopinė lazda ir dar 37 šoviniai, vyrai tikino, kad tai jų asmeniniai šaudmenys. Abu vyrai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Tyrimą perėmė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. Pareigūnai kol kas neatskleidžia, kokie yra šių asmenų ryšiai su nusikaltėlių pasauliu ir kur jie būtų panaudoję įsigytus šovinius. Aiškinamasi, kas jiems pardavė šaudmenis, tad darbo bus ir analogiškai Latvijos policijos tarnybai.


Šiame straipsnyje: šoviniainusikaltimaiKretinga

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu ne apsurdas

nu ne apsurdas portretas
veze be leidimo ivezti, pardave statytiniai, supakavo. jei tikrai vadybininkas, gales pliaze ceburekais prekiaut, jei nepasodins, aisku.

kostia

kostia portretas
Ginklu parduotuves vadybininkas nusipirko soviniu o apibendrina kaip nusikelteli , apsurdas .

Manau

Manau  portretas
Manau kad ten buvo batuta- dirigento lazdele...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių