Kol mama rūkė, kūdikis ridenosi laiptais

Kretingos socialinių paslaugų centre sužalotas kūdikis. Vienuolikos mėnesių berniukas atsidūrė ligoninėje po to, kai niekieno neprižiūrimas nusirideno laiptais iš antro į pirmą aukštą. Laimei, kūdikio kaulai liko sveiki.

Incidentas nutiko trečiadienio vakarą, apie 18 val. 20 min. Vos 26 metų, tačiau jau trijų vaikų susilaukusi mama išžingsniavo parūkyti į lauką.

Antrojo aukšto Krizių centro patalpose jos vaikai liko vieni, be suaugusiųjų priežiūros.

Tikėtina, kad 11 mėnesių berniukas, kuris buvo paliktas vaikštynėje, vedinas smalsumo, patraukė durų link. Jas atidaręs vaikas gal būt ieškojo mamos ir nužingsniavo tolyn.

„Jam reikėjo įveikti ne vienas duris. Matyt mamytės jų buvo neuždariusios. Va ir nutiko nelaimė. Gerai tik tiek, kad vaikelis rimtų traumų išvengė“, – pasakojo socialinių paslaugų centro vadovė Beruta Dirvonskienė.

26 metų motina kartu su mažyliu buvo išgabenta į Klaipėdos Vaikų ligoninę. Kitus du jos ikimokyklinius vaikus prižiūri centro darbuotojos.

„Mama su vaikais pas mus gyvena laikinai. Dėl skolų ji neturi kitos išeities. Vaikelius augina viena“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Šiuo metu socialinių paslaugų centro antrajame aukšte gyvena 4 moterys. Dvi moterys atvyko su vaikais, o kitos dvi – turi specialių poreikių dėl neįgalumo.

„Šių vaikų mama sunkiai verčiasi, norėjome, kad ji pagyventų bent kleis mėnesius, išsikapstytų iš skolų. Turime galimybę padėti jai maisto produktais. Mamos turi atskirą kambarį, kur gyvena su vaikais. Yra virtuvė, kur pasigamina valgyti. Tačiau savo vaikus jos turi pačios žiūrėti, mes už juos neatsakome“, – apie įstaigos teikiamas paslaugas pasakojo B.Dirvonskienė.

Pirmajame aukšte centro darbuotojai apvalią parą turi prižiūrėti 14 vaikų namų auklėtinių.

„Mamos žino tvarką ir susipažįsta su gyvenimo čia taisyklėmis. Tačiau visos jos yra iš rizikos grupės šeimų. Ši mamytė yra buvusi mūsų auklėtinė. Augo ji pas mus, o vėliau buvo perkelta pas globėjus. Tačiau tokioms merginoms trūksta socialinių įgūdžių, atsakomybės“, – nuomonę išsakė centro vadovė.

Daug tragiškesnė istorija nutiko 2010 metais Plungės rajone. Sodų bendrijoje „Pasaka“ gyvenančios šeimos namuose kibire nuskendo vos vienerių metukų berniukas.

19 metų vaiko mama trumpam paliko mažylį be priežiūros, mama trumpam išėjo į kiemą. Tačiau sugrįžusi į vidų išvydo, kad kūdikis nuskendo kibire su vandeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna

liūdna portretas
"Mamytė" turi jau 3 vaikus, dirbti nesugeba, rūkyti, neturėti įgūdžių jai privalu. Centro darbuotojos šia linkme visai nedirba...

Re

Re portretas
Man atrodo, kad šioms merginoms trūksta kontraceptinių priemonių. Pačios savim pasirūpinti nesugeba, ką jau kalbėti apie vaikus.

Simona

Simona portretas
Tragiškas, penktoko rašinio lygio, tekstas. Rašybos klaidos, apie stilių išvis patyliu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių