Neeilinė vagystė: brangi mašina dingo pro skylę tvoroje

Kretingoje savaitgalį įvykdyta neeilinė vagystė – iš saugomos aikštelės pavogtas brangus, apynaujis automobilis. Sargas tikino nieko nepastebėjęs.

Sekmadienį, apie 10 val., Kretingoje, Klaipėdos gatvėje, šalia rekonstruojamos degalinės esančios automobilių aikštelės sargas tinklinėje tvoroje pamatė prakirptą skylę ir pasigedo automobilio "Range Rover Sport".

Dingęs automobilis vertinamas 40 tūkst. eurų, jis pagamintas 2014 m.

Tyrimo imsis Klaipėdos apskrities policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Jiems kils daug klausimų dėl aikštelės apsaugos.

Sargas teigė, kad vagystė galėjo būti įvykdyta tarp šeštadienio 21 ir sekmadienio 9 val. Todėl gali būti, kad dar tą pačią naktį ši mašina išvažiavo iš Lietuvos ir įveikė dar kelių valstybių sienas iki apie jos dingimą buvo oficialiai pranešta.

Kol kas neaišku, ką visą naktį veikė sargas, ar jam privalu apeiti aikštelę ir naktį.

Brangus automobilis stovėjo netoli vielinės tvoros. Nesunkiai joje iškirpę skylę, vagys pastūmė į šalį kelią pastojusią mašiną, o tada be vargo "Range Rover Sport" išvažiavo iš aikštelės.

Vagims patogus buvo ir kitas sutapimas – aikštelė yra šalia degalinės, kurioje vyksta rekonstrukcija, todėl čia neveikia vaizdo stebėjimo kameros.

Tad pamatyti, kaip automobilis buvo išgabentas, nėra galimybės.

Rakteliai ir mašinos dokumentai liko sargo būdelėje.

Kol kas nežinia, ar sumanūs nusikaltėliai sugebėjo be originalių raktelių įjungti elektronikos pilną automobilį, ar jį išgabeno vilkiku.

Gali būti, kad automobilis jau yra kurioje nors ryčiau nuo Lietuvos esančioje valstybėje, kur už vakarietiškus automobilius mokama kur kas didesnė nei pas mus kaina.

Abejotina, ar tokią mašiną nusikaltėliai vogtų dėl brangių detalių, nes Lietuvoje tokių automobilių nėra daug.

Ši, kaip ir kitos aikštelėje laikomos bei parduodamos mašinos, vis dar priklauso Prancūzijoje, iš kur buvo atgabentos, gyvenančiam savininkui.

Tik tada, kai mašina parduodama, savininkas gauna pinigus, o sandoris sudaromas su juo pačiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O jūs mieli žurnalistai, ar žinote kas gresia už melagingą straipsnį ( šmeižtą)? Jei nežinote realios situacijos, tai fantazijas pasilaikykite sau...

Ramus

Ramus portretas
pavyzdis, kai masina perka zmogus , net nemates tikro masinos savininko. Si karta pavoge anksciau.

Jonui

Jonui portretas
tai gal Ford Ranger nusipirkai? aiskiai ne tam salone buvai :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių