Iš kretingiškės tūkstančius eurų išplėšęs klaipėdietis siunčiamas už grotų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policijos kriminalistai atskleidė kaip sukčiavimą telefonu prasidėjusį, bet plėšimu tapusį ir kvalifikuojamą nusikaltimą Kretingoje, kurio metu garbaus amžiaus moteris neteko net 14 tūkstančių eurų, maža to – nukentėjo ir pati: buvo stebima ligoninėje dėl galvos sumušimo ir smegenų sukrėtimo.

Spalio 1 d. apie 18 val. į kretingiškės namus po skambučio telefonu atvyko policijos pareigūnu prisistatęs vyriškis. 74-erių metų moteris buvo paruošusi savo santaupas ir ketino jas perduoti atvykėliui, kai staiga susivokė, kad ją apgavo. Pamatęs sumišimą bei abejonę aukos akyse, ant jos namų slenksčio stovėjęs vyras pastūmė šeimininkę, trenkė jai ranka į galvą, griebė jos tūkstančius ir pabėgo.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įvairiomis priemonėmis ir metodais išsiaiškino, kad nusikaltimo organizavime dalyvavo laisvės atėmimo bausmes įkalinimo įstaigose atliekantys asmenys, kurie tąkart taikė ypatingas konspiracijos priemones.

Po keleto dienų policijos pareigūnai sulaikė ir dviems mėnesiams suėmė 41-erių metų klaipėdietį įtariamąjį, galimai išplėšusį kretingiškės pinigus.

Vyriškis yra teistas net 15 kartų, daugiausiai – už vagystes. Nusikaltimo metu atimtų pinigų policijos pareigūnai, deja, nerado.

Įtariamasis prisipažino šiuo ir dar dviem analogiškais nusikaltimais, kuriuos galimai įvykdė su bendrininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių