Kretingiškės namuose rastos kontrabandinės cigaretės

  • Teksto dydis:

Pasieniečiams Kretingoje įkliuvo vietinė gyventoja, savo namuose laikiusi daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių. Su kontrabandiniais rūkalais moteris buvo įkliuvusi ir 2014 m.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kretingoje, prie vieno gyvenamojo namo, patikrino į kiemą grįžusios šeimininkės automobilį „Audi A6“. 44-erių kretingiškės mašinoje nieko įtartino neaptikta, tačiau moteris, paklausta, ar neslepia draudžiamų daiktų savo namuose, iškart prisipažino turinti kontrabandinių rūkalų.

VSAT pareigūnai jos name aptiko 1361 pakelį cigarečių „Kent“, „Winston“, „Pall Mall“, „Lifa“, „LD“, „Minsk“ ir „Fest“. Dalis rūkalų pakuočių buvo paženklintos baltarusiškomis, rusiškomis, uzbekiškomis ir kazachiškomis banderolėmis, kita dalis – be akcizo mokesčio ženklų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo tvarkos pažeidimo kretingiškei gresia administracinė bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Po apklausos ji paleista. Kontrabandiniai rūkalai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Ši VSAT pareigūnų 2014 m. gruodžio pradžioje jau buvo sulaikyta Kretingos  rajone, kelyje Šiauliai – Palanga. Tuomet jos vairuoto automobilio „Mitsubishi Carisma“ bagažinėje ir salone VSAT kriminalistai aptiko 3490 pakelių kontrabandinių cigarečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių