Kontrabandines cigaretes gabenusiam klaipėdiečiui išsisukti nepavyko

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai teisme pasiekė, kad baltarusiškas kontrabandines cigaretes gabenęs vyras būtų nubaustas.

Gegužės 31 dieną Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Šilalės rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 219 kilometre, sustabdė automobilį „Opel Vectra“. Jį vairavo 38 metų Klaipėdos gyventojas Renatas Naujokas.

Patikrinę automobilį pasieniečiai jame rado įvairių cigarečių su baltarusiškais akcizo ženklais, kurių bendra vertė įskaitant sumokėti privalomus mokesčius yra daugiau nei 5 tūkst. 407 eurai.

Šilalės rajono apylinkės teismas R.Naujokui pasieniečių iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą nutraukė nesant jo veikoje administracinio teisės pažeidimo sudėties.

Kaip pranešė VSAT, Pagėgių rinktinės pasieniečiai nenuleido rankų ir apskundė šį nutarimą Klaipėdos apygardos teismui. Bylos nagrinėjimo metu R.Naujokas visaip mėgino išsisukti nuo atsakomybės, kūrė įvairias versijas, kaltę bandė suversti žmonos broliui, kuris savo parodymus kaip liudytojas užfiksavo net pas notarą.

Vis dėlto baltarusiškus kontrabandinius rūkalus gabenusiam klaipėdiečiui atsakomybės išvengti nepavyko.

Klaipėdos apygardos teismas rūkalų gabentojui skyrė 2 tūkst. 896 eurų baudą už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką. Teismas taip pat konfiskavo 1 tūkst. 820 įvairių cigarečių pakelių su baltarusiškomis banderolėmis. Taip pat konfiskuotas automobilis „Opel Vectra“.

Pagėgių rinktinės pasieniečiai nekart yra ginčiję teismų priimtus sprendimus, o VSAT pareigūnų pateikti argumentai nesyk yra įtikinę aukštesniuosius teismus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
..musu,lietuvos pilieciu,jau seniai nebestebina teismu prostitucija.Nuo cia ir prasideda visos tautos negeroves.Kai tai supras politikai,Lietuva taps demokratine realiai,o ne popieriuje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių