Konfiskuotas neblaivios vairuotojos automobilis

  • Teksto dydis:

Šilalės rajono apylinkės teismas antradienį konfiskavo neblaivios vairuotojos automobilį ir moteriai dar skyrė daugiau nei 1400 eurų baudą.

Bylos duomenimis, 35 metų J.D. vairuojanti neblaivi buvo sustabdyta sausio 9 dieną Šilalės rajone. Jos kraujyje nustatyta 2,18 promilių etilo alkoholio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad moteris padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą. Jos atsakomybę lengvino prisipažinimas ir nuoširdus gailėjimasis.

Kaip pranešė teismas, įvertinta ir vairuotojos asmenybė – nedirbanti, neteista, tačiau anksčiau bausta administracine tvarka už šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus. Prieš keletą metų moteris taip pat vairavo automobilį būdama neblaivi.  

Kadangi nuteistoji pripažino savo kaltę, byla išnagrinėta priimant baudžiamąjį įsakymą. Todėl bauda jai sumažinta vienu trečdaliu.

Moteris, nesutikdama su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per 14 dienų nuo šio dokumento gavimo dienos turi teisę paduoti Klaipėdos apygardos teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Šia teise nepasinaudojus baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir pradedamas vykdyti.

Nuo šių metų pradžios įsigaliojęs naujasis Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad vairuotojams, kuriems bus nustatytas didesnis negu 1,5 promilės girtumas, gresia baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Minėta moteris yra pirmasis Šilalės rajono apylinkės teisme baudžiamojon atsakomybėn patrauktas asmuo už transporto priemonės vairavimą, esant vidutiniam ar sunkiam girtumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių