Klaipėdos prostitutės – ne pogrindyje

Uostamiesčio pareigūnai nepajėgia sutramdyti atvirai savo kūną internete demonstruojančių naktinių plaštakių. Nors prieš kelias dienas kelios prostitutės buvo sučiuptos nuomojamame būste, tačiau jokios baudos šių moterų nuo pelningo verslo neatgraso.

Nuo 18 iki 50 metų

Klaipėdoje savo kūnu prekiauja ir vos pilnametystės sulaukusios merginos, ir 50-metės moterys. Kai kurios jų turi gausias šeimas, vyrus.

Kone daugiausia prostitucijos taškų yra pietinėje miesto dalyje, kur blogesnė kriminogeninė padėtis.

Įkainiai, priklausomai nuo kliento norų ir trukmės, įvairuoja nuo 30 iki 65 ir daugiau eurų.

Interneto portaluose seksą už pinigus siūlančios moterys atvirai demonstruoja savo kūną ir nė nesistengia nuslėpti teikiamų paslaugų pobūdžio.

Paradoksalu, tačiau, pareigūnų žodžiais, tokių skelbimų talpinimas viešojoje erdvėje nėra nusikaltimas, tuo metu vykdyti reklamuojamą veiklą – draudžiama.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pripažino, kad ši verslo šaka uostamiestyje klesti dėl jos pelningumo, o taikoma atsakomybė nėra tokia didelė, kad atgrasintų moteris nuo seksualinių paslaugų teikimo.

Masažas už 65 eurus

Klientu apsimetusiam žurnalistui paskambinus keliais skelbimuose nurodytais numeriais paaiškėjo, kad naktinės plaštakės turi savo nuolatinių klientų ir su naujais žmonėmis bendrauja nepatikliai.

Pavyzdžiui, Naujakiemio gatvėje intymias paslaugas teikianti moteris su klientais susitinka tik savo namuose.

Užsakymų jai netrūksta, todėl kalba greitai, lakoniškai. 29-erių Ieva prisistatanti prostitutė į svečius kviečia dosnius, kultūringus vyrukus, kuriems garantuoja visišką konfidencialumą.

Ieva sakė dirbanti tik pirmadieniais ir antradieniais, o esant reikalui – ir trečiadieniais nuo 10 iki 18 val.

Vienos paslaugų – apie valandos trukmės erotinio masažo su laiminga pabaiga kaina – 30 eurų.

Paklausta, kada būtų galima susitikti, ji tik mestelėjo: "Reikia susitarti tikslų laiką, nes nesėdėsiu ir nelauksiu". Ir, nelaukdama atsakymo, padėjo ragelį.

Internetiniame skelbimų portale patalpintose nuotraukose klaipėdietės veido nematyti. Tik minimaliai pridengtas kūnas, įvairūs seksualinėms aistroms kurstyti skirti žaislai.

Mokyklos gatvėje darbą nuo 11 val. pradedanti liekna ilgaplaukė brunetė siūlo tailandietišką masažą už 65 eurus.

Klientų pageidavimu galimas ir seksas.

Valdove pasivadinusi trisdešimtmetė teikia įvairias paslaugas – nuo prostatos masažo ar "auksinio lietaus" iki netradicinių seksualinių žaidimų.

Dieną – į mokyklą, vakare dirba

Minėtų pasiūlymų – pilnos interneto erdvės.

Moterys klientus tenkina privačiuose butuose, kai kurios jų dirba pačios sau, kitos – suteneriams.

Šie, anot Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroro Ruslano Ušinsko, pasiima pusę gauto pelno.

"Teko išaiškinti uostamiestyje prostitucija užsiimančių nepilnamečių ar studenčių – dieną eina į mokyklą, vakare uždirbinėja pinigus. Pelną su suteneriu dalijasi pusiau, kai kuriais atvejais sąvadautojas pasiimdavo mažesniąją dalį. Šiuo metu kaip tik atliekamas ikiteisminis tyrimas, susijęs su sąvadavimu Klaipėdos mieste. Taip pat ne paslaptis, kad vykdomas merginų gabenimas į užsienį, vilioja melagystėmis, o nuvažiavus reikia dirbti prostitute. Toks yra realus gyvenimas", – žodžių į vatą nevyniojo R.Ušinskas.

Sulaikė jau trečią kartą

Uostamiesčio policijos Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė pripažįsta – nors pareigūnai nuolat vykdo prevencinę veiklą, tai nėra veiksminga.

Gavusios baudą moterys vėl grįžta prie savo įprastinių darbų, tai yra toliau tenkina vyrų lytinius potraukius.

Šią savaitę viename nuomojamame būste Klaipėdoje įkliuvo pareigūnams jau pažįstamos prostitutės.

"Antradienį dvi merginos nubaustos už vertimąsi nelegalia seksualine veikla. Joms surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Viena jų jau trečią kartą papuola į Klaipėdos policijos akiratį. Bandome aiškinti moterims, kad tai ne tik nelegalu, bet ir žemina jų orumą, nukreipiame į atitinkamas institucijas, teikiančias pagalbą. Tačiau, kaip matome, tokie pamokymai nepadeda, ir mūsų akiratin papuola vis tos pačios merginos. Amžius – labai įvairus, nuo aštuoniolikos metų ir vyresnės. Štai sausį įkliuvo penkiasdešimtmetė. Kai kurios yra sukūrusios šeimas, tačiau slepia tai nuo namiškių, joms prostitucija – paprasčiausias būdas užsidirbti pinigų pragyvenimui", – sakė R.Bekėžienė.

Pašnekovės žodžiais, į policiją kreipiasi patys gyventojai, neapsikentę plaštakių kaimynystės, taip pat susekama internetiniuose portaluose moterų nurodytais kontaktais. Esą identifikuoti gerai slepiamą veiklą nėra lengva, o kur kas didesnė problema yra su sunkesnio lygio nusikaltėliais – suteneriais.

"Dažnai įkliūva tie patys asmenys, o tarp pačių sąvadautojų – nemažai moterų", – tikino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jdjjd

Jdjjd portretas
Legalizuokit ta prostitucija. Visur yra ir lietuvoj turi but. Nesedesi juk istisas dienas pimpala netampysi.

minde

minde portretas
visoj europos sajungoj legalizuota.nieko cia naujo pas mus sneka duokit jom dirbt plastakem/

R.S.

R.S. portretas
Politika ir prostitucija jau senai aišku kad abi profesijos seniausios.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių