Klaipėdos policija išaiškino heroino platintojus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija išaiškino heroino platinimu įtariamus asmenis, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Tyrimą teisėsaugininkai pradėjo dar 2016 metais. Spalį kelyje Kaunas-Klaipėda sustabdė iš Vilniaus į uostamiestį grįžtantį automobilį, kuriuo važiavo Jungtinėje Karalystėje gyvenamąją vietą deklaravęs klaipėdietis. Transporto priemonės apžiūros metu buvo rasta daugiau nei 100 gramų heroino, narkotikų aptikta ir sulaikytojo bute.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad asmuo narkotikus įsigijo Vilniuje, ir jam tai padaryti padėjo pažįstamas. Šis asmuo ir su juo iš Vilniaus į Klaipėdą važiavęs bendrininkas taip pat buvo sulaikyti. Organizuotai nusikalstamai grupei priskiriamas įtariamasis pasipriešino pareigūnams ir pabandė praryti narkotikus, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas.

Trys sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais. Įtariamieji buvo suimti, vėliau narkotikus įsigijusiam asmeniui paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ikiteisminio tyrimo metu uostamiesčio teisėsaugininkai gavo duomenų, kad narkotikus įtariamiesiems pardavė už plėšimą, vagystę, neteisėtą disponavimą ginklu bei nužudymą teistas vilnietis. Jis buvo sulaikytas šių metų vasario pradžioje. Pas sulaikytąjį rasta heroino, kokaino bei kanapių dervos. Asmeniui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais, tarp jų – ir labai dideliais kiekiais. Įtariamasis suimtas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių