Klaipėdos centre – fašistinė simbolika

Klaipėdos centre praeiviams akis bado svastika. Nors mūsų šalyje draudžiama platinti ir viešai naudoti nacistinę simboliką, šios terlionės nuvalyti neskubama.

Pačiame miesto centre, ant Bokštų gatvėje esančio raudonų plytų daugiabučio sienos, atsirado kryžius su užlenktais galais.

Svastikų įvairiose uostamiesčio vietose yra buvę ir anksčiau. Vos užfiksavus pažeidimą, jos greitai dingdavo. Dabar praėjo lygiai savaitė, tačiau terlionės niekas nenuvalė.

"Nežinau, kada tiksliai ji atsirado ant pastato sienos, – gal prieš metus, o gal ir prieš mėnesį. Aš ją nufotografavau praėjusį trečiadienį. Tad jau mažų mažiausiai savaitę šis vaizdelis miesto tikrai nepuošia ir garbės jam nedaro. Gal kokie nors veikėjai ruošiasi fašistinės Vokietijos diktatoriaus Adolfo Hitlerio gimtadieniui? Tai visai nevykęs pokštas", – svarstė Bokštų gatvėje gyvenantis klaipėdietis Tomas.

Pažeidėjų savivalė nustebino ir valdininkus. Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tikino, kad apie tai bus informuota Viešojo saugumo tarnyba (VST).

"Jei tai tikra svastika, iškart informuosime Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, ir terlionė bus panaikinta. Nusiųsime specialistą, reikės pasidomėti, kas administruoja statinį. Tuo turėtų susidomėti ir kitos tarnybos, bus pranešta saugumui. Juk Lietuvoje tai įstatymiškai draudžiama kaip nacių propaganda. Už fašistinės simbolikos demonstravimą numatyta ir baudžiamoji atsakomybė, gali būti pradedamas ikiteisminis tyrimas", – tikino V.Valys.

Pašnekovo teigimu, ant mieste esančių pastatų, viadukų jau ne kartą buvo pasirodžiusi fašistinė simbolika. Tačiau dažniausiai į tai žaibiškai reaguodavo atsakingos tarnybos.

Už nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos, herbo, vėliavų, ženklų, uniformų, nacistinės svastikos, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės platinimą, naudojimą susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitokį demonstravimą, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešą atlikimą įstatymas numato baudą nuo 144 iki 289 eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Beraštei žurnalistei

>>>Beraštei žurnalistei portretas
izeidet iki kraujo kersto ne tik beraste bet ir besmegene valdziazmogiu tarnaite...

Tam nacionalistui

Tam nacionalistui portretas
22 dieną buvo Lenino gimtadienis. Tamsta gal socialistas, o ne nacionalistas :D

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Tai saulės ženklai, bet manau tai požymiai, kad reikia Lietuvoje šlubo vokiečio. Mano tel.8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių