Klaipėdos apygardos teisme – antivalstybine veikla kaltinamų vyrų byla

Klaipėdos apygardos teismas ėmėsi antivalstybine veikla kaltinamų trijų vyrų bylos. Visi jie nepripažino kaltės. Jų paremti į teismą susirinko būrelis žmonių.

58-erių šiaulietis Žilvinas Razminas, 44-erių kaunietis Giedrius Grabauskas, ir 48 metų Šilutės rajone  gyvenantis Olegas Titorenko kaltinami kurstymu prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Ž.Razminas, pasirodęs teismo salėje su lietuviška kariškio uniforma, kaltinamas dar ir antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimu bei veikla, be to, viešai raginęs smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Žemės ūkiu užsiimantis O.Titorenko kaltinamas ir neteisėtai įsigijęs ir disponavęs šaunamuoju ginklu bei šoviniais juo šaudyti.

Pusvalandį prieš posėdį kaltinamieji bei juos palaikiusi grupė žmonių piketavo kitapus Herkaus Manto gatvės, netoli teismo pastato. Piketo organizatoriai buvo gavę oficialų leidimą surengti tokį piketą. Lietus neleido jiems atkreipti didesnio praeivi dėmesio, susigūžę žmonės skubėjo kas sau.

Piketuotojus gatvėje bei teisiamuosius ir juos palaikančius asmenis filmavo bei kalbino vienos Rusijos televizijos darbuotojai.

Visi trys kaltinamieji nepripažino kaltės.

Lietuviškai nekalbantis O.Titorenko aiškino nesuprantantis, kas čia vyksta, norįs išklausyti liudytojų kalbas, tada žadėjo pats išdėstyti savo poziciją ir atsakyti į teismo proceso dalyvių klausimus. Bendrauti su teisėju ir suprasti, kas vyksta teismo salėje jam padėjo vertėja. Tiesa, su Ž.Razminu jis kalbėjosi be vertėjo, abu vyrai kalbėjo sava kalba, bet vienas kitą suprato.

Ž.Razminas tvirtino nieko nusikalstamo nepadaręs. Vyras pripažino sukūręs proklamacijų tekstą, juose buvusi demaskuota dabartinė Lietuvos valdžia, raginama taikiais būdais ją nuversti ir įvykdyti socialistinę revoliuciją. Šiuos lapelius jis platinęs ir iki šiol tebeplatinantis visiškai atvirai, nesislapstydamas. Juos nunešęs ir į policijos komisariatą, prokuratūrą bei teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

akurat

akurat portretas
kaip jusu vaikams negeda... mirciau is gedos...

Nelabai

Nelabai  portretas
supratau už ką teisė.Na spausdino atsišaukimus prieš eurą.Ir ką?Taigi visa Lietuva buvo prieš eurą.Tik žmones pamatė kad Tautos valia žemės referendume buvo nieko vietoje todėl ir nusispjovė.Aš ir šiandien - prieš eurą.Nes viskas pabrango spekuliantai ribū neturi o šalies ūkio niekas nereguliuoja.Gero valdymo nėr.Tai dar reiktu pagalvoti ką čia ir už ką teisti.Gal geriau Vasiliauską, Butkevičiu ir kas ten dar trečias buvo kur eurą po naujuju išsiviepe reklamavo?Už akivaizdų Tautos apgavimą ir stūmimą į neviltį.

Masiulis

Masiulis portretas
Nuteiskit valstybinius nusikaltėlius kuo griežčiausiai. O man grąžinkite pinigus. Arba bent dėžutę...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių