Klaipėdoje sulaikytos beveik 3 tonos galbūt falsifikuotos degtinės

  • Teksto dydis:

Muitininkai Klaipėdoje sulaikė beveik tris tonas galbūt falsifikuotos degtinės, kurią mėginta išgabenti į Švediją.

Antradienį centriniame keltų terminale sulaikytas krovininis vilkikas, kuriuo, paslėpus tarp baldų dalių, į Švediją mėginta išvežti degtinę „Smirnoff“. Įtariama, kad nelegalūs svaigalai dar ir falsifikuoti.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip pranešė MKT, Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis Lietuvos piliečio V.G. vairuojamą vilkiką „Scania“, atvažiavusį į miesto centrinį keltų terminalą, nusprendė patikrinti antradienio vakarą, pastebėję įtartiną vairuotojo elgesį.

V.G. oficialiai deklaravo, kad veža baldų furnitūrą. Detaliai patikrinus puspriekabę, paaiškėjo, kad baldų dalimis maskuotas nelegalus krovinys – 3 tūkst. litrinių butelių degtinės „Smirnoff“, nežymėtų lietuviškomis banderolėmis.

Neteisėtai vežtas alkoholis buvo sulaikytas, svaigalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 28 tūkst. eurų. Buvo sulaikytas ir vilkiko vairuotojas V.G. Trečiadienio vakarą jis paleistas, skyrus kardomąją priemonę – registraciją policijos įstaigoje.

Degtinės mėginiai perduoti Muitinės laboratorijai atlikti ekspertizę. Pareigūnų nuomone, šis nelegalių svaigalų krovinys veikiausiai atvežtas iš Latvijos.

Pernai Lietuvos muitininkai tris kartus sulaikė panašius krovinius.


Šiame straipsnyje: kontrabandaDegtinėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių