Klaipėdoje sulaikytas mačete ginkluotas turto prievartautojas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius baigė ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Su organizuotu nusikalstamumu siejamam asmeniui taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, kito asmens dokumentu bei dėl grasinimų VĮ „Regitra“ specialistams.

Įtariama, kad 2010 metais už automobilio vagystę, turto prievartavimą, neteistą disponavimą šaunamuoju ginklu bei kovine granata teistas klaipėdietis reikalavo pinigų ir grasino susidoroti su auto dirbtuvių meistru dėl neva nekokybiškai atlikto darbo. Mačete ir plaktuku ginkluotas kaltinamasis puolė darbuotoją, tačiau pastarasis apsigynė ašarinėmis dujomis. Po šio įvykio serviso darbuotojui buvo nuolat grasinama ir jis kreipėsi pagalbos į policiją, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Įtariant, kad asmuo gali būti ginkluotas, sulaikymo operacijai pasitelkti LP AOR „Aras“ kovotojai. Pas sulaikytąjį aptiktas peilis, namuose – užtaisyti šaunamieji ginklai ir kito asmens dokumentas.

Kaltinamasis suimtas. Jam taip pat teks atsakyti ir už tai, jog, neišlaikęs praktinio vairavimo egzamino, jis grasino susidoroti su Regitros Klaipėdos filialo specialistais.

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už grasinimą viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmones

Zmones  portretas
Tegul nebijo ir visi skundziasi jai yra panasiu varijantu o tokius prievertautojus sodinti i belange
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių