Pareigūnai sulaikė randuotą plėšiką

Trečiadienį uostamiesčio policijos pareigūnai sugavo ne vieną klaipėdietį apiplėšusį jauną nusikaltėlį. Jį identifikuoti ir pagauti padėjo išskirtinis nusikaltėlio bruožas – randas ant veido.

Sekmadienį apie 18 val. Kalnupės gatvėje tarp 2 ir 4 namų nepažįstamas vaikinas pagrasino 13-mečiam berniukui, kad papjaus, ir atėmė jo mobiliojo ryšio telefoną.

Vėliau paauglys policininkams papasakojo, kad užpuolikas turėjo baltą dviratį, vilkėjo tamsiais rūbais, ant skruosto aukščiau ausies turi randą, o kairiojoje ausyje – auskarą.

Pareigūnai prisiminė, kad panašiai savo skriaudiką apibūdino dar trys klaipėdiečiai.

Vienas jų nukentėjo penktadienį apie 22 val. Taikos prospekte prie 17-ojo namo.

Prie 50-mečio vyro priėjo vaikinas ir paklausė, kiek valandų. Supratęs, kad žmogus turi brangų telefoną, nepažįstamasis užsikišo ranką į užantį ir pagrasino vyrą nušausiąs. Tokiu gestu jaunuolis vaidino traukiantis iš kišenės ginklą.

Vyras išsigando ir atidavė telefoną.

Pasitikrinę turimus duomenis pareigūnai rado dar du pranešimus apie taip pat apibūdinamo vaikino apiplėštus nepilnamečius. Kaip tapo žinoma, nusikaltėlis iš aukų atimdavo ne tik telefonus, bet ir pinigus.

Antradienį Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalistams ėmėsi talkinti Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos darbuotojai. Jiems pavyko nustatyti įtariamojo asmenybę. Tą pačią dieną pareigūnai sulaikė 18 metų jaunuolį.

Pareigūnai tikisi, kad šią žinią paskaitę klaipėdiečiai atsilieps, jei ir juos buvo nuskriaudęs randuotas plėšikas.

Kol kas įtariamojo asmenybė neatskleidžiama, pareigūnai tokį anonimiškumą motyvuoja ikiteisminio tyrimo duomenų slaptumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių