Klaipėdoje mirtį sėjo jaunos moterys

Narkomanų mirtis Klaipėdoje praėjusių metų rudenį sėjo žvėrių migdomuosius su metadonu maišiusios ir miesto narkomanams pardavinėjusios romų tautybės merginos. Pareigūnų sugaudytos su įkalčiais moterys ir toliau mėgaujasi laisve.

Pernai rudenį pasipylė pranešimai apie daugiabučių namų laiptinėse gulinčius, paeiti negalinčius ir aplinkoje nesiorientuojančius vyrus. Tuo pačiu metu būta ir netikėtų narkomanų mirčių. Per trumpą laiką Klaipėdoje perdozavę tada dar nenustatytų narkotikų mirė keturi vyrai.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ėmėsi darbo. Aiškintasi, ne tik, kuo apsinuodijo priklausomi nuo kvaišalų žmonės, bet ir kas jiems pardavė šiuos narkotikus.

Netruko paaiškėti, kad heroino vartotojai pirko iš prekybos taškus liūdnai pagarsėjusiuose Minijos 129-ajame ir Sulupės gatvės buvusiuose bendrabučiuose bei Pilies gatvės 3-iajame namuose įsirengusių čigonių.

Jų klientai – heroino vartotojai įsigydavo pigių kvaišalų – sintetinį opioidą – karfentanilį, sumaišytą su narkomanų gydymui naudojamu itin švariu narkotiku metadonu.

Pareigūnai sučiupo šešis kvaišalų pardavėjus. Tarp jų buvo tik vienas vyras. Viena moterų yra ne čigonų tautybės, visi kiti – romai. Daugelis jų anksčiau jau buvo teisti.

Kai kurie romai buvo ne klaipėdiečiai, jie atvyko pas gentainius ir drauge ėmėsi mirtį nešančio verslo.

Sekdami įtariamuosius policininkai sulaikė ir tris kvaišalų vartotojus. Viena čigonė nutverta sandorio su narkomanu metu. Tarp įkliuvusių narkomanų buvo ir vienas gerai Kriminalinės policijos pareigūnams žinomas asmuo.

Besibaigiant praėjusiems metams policijos pareigūnai atliko kratas įtariamųjų narkotikų prekyba butuose. Kratų metu rasti daiktai verčia manyti, kad įtariamieji gali būti prisidėję ir prie kitų uostamiestyje įvykdytų nusikaltimų. Rasti kitų žmonių dokumentai, rugsėjį Melnragėje iš suomio automobilio pavogtas mobiliojo ryšio telefonas bei lapkričio pabaigoje Kuosų g. pavogti žvėrienos gaminiai.

Per kratas aptikta per 130 pardavimui paruoštų lankstinukų su narkotikais.

Vienos sulaikymo operacijos metu įtariamasis dalį lankstinukų išmetė per langą, naiviai tikėdamasis, kad policininkai to nepastebės.

Dozę karfentanilio ir metadono mišinio jie parduodavo už 20 eurų.

Atsakomybėn patraukti ir trys narkotikų vartotojai, vienas jų – policijai gerai žinomas dėl įvykdytų įvairių nusikaltimų. Jo namuose pareigūnai rado ne tik karfentanilio, bet ir kokaino.

Pareigūnai teigia, kad įtariamųjų ratas gali didėti.

Už grotų teismo nelaukia nė vienas kvaišalų pardavėjas. Tik viena iš Šalčininkų rajono atvykusi čigonė praleido areštinėje porą mėnesių, bet ir ji dabar – laisva.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tyliai

tyliai portretas
gal geriau ne i narkotikus pirma ziureti reikia o i alkoholi,,ar cigaretes,,,o kas juos vercia gerti ,,rukyti,,cia taigi legalu,,,nes valdziai taip geriau,,,o mes kad maziau mastytumem ir daugiau gertumem,,ir vartotumem narkotikus,,

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Alkoholis isbrango nusipirkt ribojimai tai jaunimas persimeta i kaifosa,

Chemikas

Chemikas portretas
Šaunuliai pareigunai, fentanilio analogai yra cheminis ginklas, gali buti panauduotas teroro išpuoliui pries didelia minia. Policija turetu apsaugot mus nuo tu kurie turi didelius kiekius fentanilio analogu. Tokia chemija galejo atsirasti teroristu rankuose.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių