Klaipėdoje bus teisiami iš banko pinigus neteisėtai pasisavinti mėginę sukčiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje bus teisiami sukčiai, mėginę iš banko neteisėtai pasisavinti beveik 200 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Klaipėdos prokuratūra, keturi vyrai bus teisiami dėl mėginimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą bei neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ar jų duomenų panaudojimo, veikiant organizuotoje grupėje.

Pirmadienį teismui perduotos bylos duomenimis, kaltinamieji įsigijo veikiančios įmonės akcijas, perėmė buhalterinius dokumentus ir elektroninį kortelių skaitytuvą, nors žinojo, kad jokios realios veiklos, susijusios su įmone, nevykdys. Pasinaudoję elektroninių kortelių skaitytuvu, jie siekė užvaldyti beveik 200 tūkstančių eurų, priklausančių vienam iš Lietuvoje veikiančių bankų.

Mėgindami įtikinti banką, kaltinamieji naudojo fiktyvias sutartis su išgalvotais užsakovais bei neteisėtai įgytus užsienio piliečiams išduotų mokėjimo kortelių duomenis. Grupuotei pavyko į įmonės sąskaitą gauti kiek daugiau nei 8 tūkstančius eurų, kuriuos įtariamieji išsigrynino dar tą pačią dieną.

Tačiau banko darbuotojams kilus abejonių dėl operacijų teisėtumo, įmonės sąskaitos buvo užblokuotos ir planas tokiu veiklos mechanizmu įgyti dar beveik 190 tūkstančių eurų buvo sustabdytas.

Tokį pat planą, tik su kitu banku, ketveriukė bandė įgyvendinti dar kartą, šių metų balandį. Suklaidinusi banką, grupuotė į įmonės sąskaitą gavo beveik 5 tūkstančius eurų, nors iš viso siekė įgyti beveik 38 tūkstančius eurų.

Dviems kaltinamiesiems byloje skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir dokumentų paėmimas, trečiajam – intensyvi priežiūra, o ketvirtajam teismo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Kaltinamasis N. A. 2016 metų spalį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Tačiau N. A. nepraėjus metams po atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir vėl įkliuvo teisėsaugai, todėl bus teisiamas ne tik šioje sukčiavimo byloje, tačiau jo atžvilgiu bus atnaujinta ir pernai metų byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių