Klaipėdoje bus teisiamas studento pagrobėjas

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje prieš teismą stos šilutiškis, kuris įtariamas kartu su bendrininku pagrobęs ir apiplėšęs studentą.

Įtariama, kad šiemet kovo mėnesį dienos metu šilutiškiai jėga įsodino į taksi automobilį vienos uostamiesčio profesinės mokyklos studentą, jį sumušė, iš mokyklos bendrabučio pagrobė nukentėjusiojo daiktus ir kompiuterį, kurį už 300 eurų įkeitė lombarde Šilutėje.

Auka apie nusikaltimą sugebėjo pranešti Bendrajam pagalbos centrui. Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai per 4 valandas po pranešimo gavimo sulaikė nusikaltimo padarymu įtariamus asmenis.

Nustatyta, kad asmenys pagrobtąjį laikė vieno įtariamojo bute, vertė jį vartoti alkoholinius gėrimus ir narkotines medžiagas, ateityje sumokėti daugiau nei 1000 eurų.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, nusikaltimo motyvu galėjo tapti asmens kerštas pagrobtajam už problemas su teisėsauga dėl vagysčių iš nukentėjusiojo motinos sportinių drabužių parduotuvės Šilutėje.

Dėl studento neteisėto laisvės atėmimo baudžiamojon atsakomybėn patrauktas 27 metų vyras. Jis anksčiau teistas už vagystę ir valstybės tarnautojo įžeidimą. Šilutiškis teistas, niekur nedirba.

Jo 26 metų bendrininkas, dirbęs taksi bendrovėje, išvengė baudžiamosios atsakomybės. Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Už neteisėtą laisvės atėmimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už plėšimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemanau.

Nemanau. portretas
Ar profesines mokyklos moksleivis ----studentas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių