Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl prekybos žmonėmis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Kriminalinės policijos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame trys asmenys kaltinami prekyba žmonėmis, verčiant juos užsienyje daryti nusikaltimus.

Klaipėdos apskrities policija antradienį pranešė, kad 2014 metų pavasarį trys įtariamieji, pasinaudoję nukentėjusiųjų pažeidžiamumu dėl jų psichinės būklės, bedarbystės bei legalaus pragyvenimo šaltinio nebuvimo ir, pažadėję gerai apmokamą legalų darbą statybose užsienyje, apgaule nugabeno juos į Prancūziją, kur, panaudoję fizinį smurtą ir grasinimus, privertė vykdyti drabužių, kvepalų, maisto produktų, alkoholinių gėrimų bei kitokias vagystes iš parduotuvių.

1984 metais gimusiam ir anksčiau teistam druskininkiečiui Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu jau paskirta pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmė. Jo 1988 metais gimusio, taip pat anksčiau teisto bendrininko atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Anksčiau už sukčiavimus teistam 1991 metais gimusiam įtariamajam 2015 metais paskelbta paieška. Po dvejų metų jis buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir pagal Europos arešto orderį ir perduotas Lietuvai. Kaltinamasis suimtas.

Tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Lietuvos Caritu, Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijoje bei Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniu departamentu.

Už prekybą žmonėmis numatyta nuo 2 iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.


Šiame straipsnyje: prekyba žmonėmisvagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

vedas

vedas portretas
Kazkas su straipsnio pavadinimu negerai... ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių