Klaipėdoje baigtas svarbus tyrimas dėl prostitucijos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė didelės apimties tyrimą dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai, pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos bei kitų nusikaltimų.

Nusikaltimų, susijusių su prekyba žmonėmis, padarymu kaltinami 5 asmenys. Įtariama, kad finansinius sunkumus turinčios ir socialiai pažeidžiamos merginos dirbti prostitutėmis buvo verbuojamos, susisiekus per televizijos kanale sąvadautojo pateiktą skelbimą dėl pažinčių ir materialinės paramos. Skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo įdedami pažinčių ir skelbimų tinklalapiuose bei dienraščiuose.

Kaltinamieji organizavo ir pelnėsi mažiausiai iš 10 merginų prostitucijos, kurios teikė seksualines paslaugas išsinuomotuose butuose Klaipėdoje ir Kaune. 40 procentų prostitučių uždarbio atitekdavo sąvadautojams. Į jų pinkles pateko 19-48 metų amžiaus moterys iš Kauno, Šiaulių, Alytaus bei Telšių miestų ir Vilniaus, Klaipėdos, Rokiškio, Radviliškio, Raseinių rajonų.

Įtariama, kad prostituciją organizavo ir jai vadovavo niekur nedirbęs klaipėdietis, jo už prostituciją administracine tvarka bausta draugė, lošimo namuose dirbantis uostamiesčio gyventojas bei jo taip pat už prostituciją bausta sugyventinė. Beje, į nusikalstamą veiką buvo įtraukta ir 74 metų amžiaus anksčiau teista klaipėdietė – vieno kaltinamojo motina.

Teisėsaugininkai susekė sąvadautojus 2015 m. rudenį. Tąkart buvo sulaikyti ne tik 3 nusikalstamą verslą organizavę asmenys ir prostitutės, bet ir jų klientai. 2 vyrams, Kretingos ir Skuodo rajonų gyventojams, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir paskirtos 43 Eur baudos kiekvienam.

Įtariama, kad po laikino sulaikymo kaltinamieji nenutraukė nusikalstamos veikos, o laikinai perkėlė ją į Kauną. 2016 m. žiemą KPONTV pareigūnai antrą kartą sulaikė į uostamiestį sugrįžusius 2 sąvadautojus, taip pat jiems talkinusius sugyventinius. Kratų metu aptikti, įtariama, prostitučių uždirbti pinigai, užrašai, mobilieji telefonai, SIM kortelės, prezervatyvai.

Įtariama, kad prie nusikalstamos veikos galėjo prisidėti ir vienos kaltinamosios sūnus. Jam buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos žmonėmis, pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos bei dėl ikiteisminio tyrimo metu duotų melagingų parodymų. Tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

3 kaltinamiesiems teks atsakyti ir dėl į atskirus tyrimus išskirtų nustatytų pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos atvejų. Vienas atskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka, kitas perduotas į Klaipėdos apygardos prokuratūrą kaltinamajam aktui surašyti.

Prokuroro sprendimais apribotos kaltinamųjų nuosavybės teisės į daugiau nei 15 000 Eur, įtariama, gautų iš prostitucijos.

Už organizavimą ir vadovavimą prostitucijai numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

diadiai

diadiai portretas
Kokią žalą žmonių gyvenimams? Visose išsivysčiusiose šalyse prostitucija baudžiama mažomis bausmėmis, nes mergos tuo užsiima norėdamos uždirbti. Kitas reikalas, jei laikomos įkalintos ir prievarta išnaudojamos.

Diadia vasia

Diadia vasia portretas
Kaip ankstesni tyrimai baigdavosi nej kardomuju premonij tyrimo metu nebuvo greztu nej bausmiu . . .kai paziuri i bausmes ir tyrimus ir zala zmoniu gyvenimams tai pasekuoja tai ne tyrimai ir bausmes o skatinimas nesustoti nusikalstomoj veikloj . .ir tai imituoja tuos tyrimus valstybe uz musu pinigus ...ir zmones gyvena tuoj rizimingoj erdvej kur ta rizika turetu pazaboti teisingumas o teisingumas toks realybej koks yra
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių