Klaipėdietis motinos žudikas kaltės nepripažino

Po metų nuo itin žiauraus nusikaltimo motinos žudikas sulaukė atpildo – klaipėdietis Arūnas Brazas Klaipėdos apygardos teismo nuteistas kalėti 15 metų.

Paklaustas, ar suprato nuosprendį, 50-metis vyras papurtė galvą, tikindamas, kad jam sprendimas neaiškus. Net ir priremtas akivaizdžių įrodymų jis nepripažino kaltės.

Sunkiai vaikščiojusią savo motiną Jadvygą Brazienę sūnus nužudė pernai gruodžio pabaigoje. Teisininkai jo veiksmus pavadino itin žiauriais, nukreiptais prieš bejėgį šeimos narį.

Išsituokęs vyras gyveno su senute motina, girtavo, nesiėmė darbo, nepadėjo jai išlaikyti būsto. Sulaukęs mamos priekaištų vyras dažnai skriausdavo mamą.

Prieš trejus metus iki tragedija pasibaigusių įvykių A.Brazas vos nepasmaugė motinos. Tada senutė prašė iškelti sūnui bylą, tačiau po kelių dienų atleido jam už skriaudą ir pareiškimą iš policijos atsiėmė.

Apie sūnaus smurtą prieš motiną žinojo kaimynai. Ne kartą moteris kvietė policiją, tačiau, kaip ir daugelis artimųjų smurtą patiriančių aukų, po kelių dienų atleisdavo.

Pernai gruodžio 28-ąją viskas buvo taip pat, kaip įprasta. Po mamos priekaištų girtas sūnus ėmėsi auklėti senutę motiną. Tai buvo paskutinis kartas.

Kitą dieną A.Brazas bendruoju pagalbos telefonu pranešė radęs namuose negyvą motiną. Vingio gatvėje, bute, kur gyveno Brazai, pareigūnai iškart pastebėjo, kad moteris buvo nužudyta. Apie tai bylojo krauju suteptos grindys, durys, sienos.

Mirusi senolė gulėjo lovoje, bet jos kūnas bylojo apie siaubingą smurtą ir sunkiai pakeliamas kančias, patirtas paskutinėmis gyvenimo valandomis.

Moteriai buvo sulaužyti veido kaulai, nuplėšta ausis, išrauti kuokštai plaukų, sulaužyti šonkauliai. Ekspertai nustatė, kad vien į galvą buku kietu daiktu jai buvo smogta ne mažiau kaip 15 kartų.

Nepaisydamas tiesioginių įrodymų A.Brazas tvirtino motinos nemušęs, ji pati esą kelis kartus nugriuvusi nuo taburetės, nes lipo kažko pasiimti iš antresolių.

Be to, esą griuvusi ant cementinių laiptų, kai ėjo patikrinti pašto dėžutės.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stiprybės brolau

Stiprybės brolau portretas
Gaila Arūno, geras žmogus ir auksinės rankos, man visą namą įrengė ir nebrangiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių