Klaipėdietis konflikte su kaimynu griebėsi irklo

Kaimynų nesantaika virto tikru karu. Nesugebantys taikiai susitarti vyrai griebiasi smurto, o po to abu kreipiasi į policiją prašydami bausti kaltininką.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai vienu metu tiria du nusikaltimus, abiejuose minimi tie patys veikiantieji asmenys, tik kiekvienas jų vienu atveju yra nukentėjusysis, o kitu – kaltininkas.

Nesantaika, tarp Antrojoje Melnragėje gyvenančių vyrų tęsiasi ne vienerius metus, policininkams abiejų jų pavardės jau ne kartą girdėtos. Vyrai bylinėjosi, būta ir smurto proveržių.

Šį kartą 38-erių ir 51-erių kaimynai konfliktavo kovo 15-osios ryte.

Abiejų pareiškimuose policijai kalbama apie tuos pačius įvykius, tik jų interpretacijos skiriasi.

Vyresnysis vyras teigė, kad jaunesnis jo kaimynas be jokios priežasties pradėjo konfliktą papurškė jam į akis ašarinių dujų.

Vyras tikino griebęs irklą ir juo trinktelėjęs kaimynui per petį, bet tai, pasak jo, buvusi gynyba.

Jaunesnysis šios nesantaikos dalyvis pareiškime parašė, kad važiuojamojoje kelio dalyje jį užpuolė iš matymo pažįstamas vyras ir tris kartus trenkė jam į kairįjį petį. 

Tą pačią dieną nuo smūgio nukentėjęs melnragiškis kreipėsi į ligoninę, kur jam nuo diagnozuotas peties ir žasto sumušimas.

Pareigūnai aiškinsis, ar šioje situacijoje būta būtinosios ginties fakto. Tiek ašarinių dujų papurškimas, tiek smūgiai irklu bus traktuojami kaip fizinio skausmo sukėlimas. Abu vyrai bus ir nukentėjusieji ir kaltininkai. Policininkai bandys aiškintis, kuris smurtauti ėmėsi pirmas.

Gali būti, kad abu bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir pavadinti nukentėjusiaisiais.

Įstatymai suformuoti taip, kad į smurtą atsakyti smurtu negalima, leidžiama tik gintis ir ieškoti teisinių būdų apsaugoti savo sveikatą bei orumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Įstatymai formuluojami tragiškai. Koks idijotas gali suformuluoti tokią nesąmonę?,, Į smurtą atsakyti smurtu negalima,leidžiama tik gintis ir ieškoti teisinių būdų apsaugoti savo sveikatą ir orumą". Ant kiek reikia būti nupušusiu kad sukurtum tokią nesąmonę?

Kaimynas to KLB

Kaimynas to KLB portretas
Senai taip daryta ir ne kartą. Įstatymai jį gina, nes jis turi psichinių sutrikimų. Pati teisėsauga pasakė, telieka kaimynams laukt rimto/mirtino sužeidimo, kad jis būtų uždarytas.

KLB

KLB portretas
Mieli kaimynai,tai jus nerasykit komentaru,o eikit paliudyti i teisma.Surasykit visus jo griekus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių